Брис грла

zablude o brisu 130416Приликом уписа у школу или у склопу стандардног прегледа дјеце, у случају да треба урадити брис грла, дати преглед се врши у хигјенско-епидемиолошкој служби Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац, и налаз службеним путем се транспортује до Института за заштиту здравља.
Очитан налаз се може подићи у Хигјенско-епидемиолошкој служби (ХЕС-у) након пар дана.
На овај начин смо изашли у сусрет дјеци и родитељима.

Новине у раду лабораторијске службе

salzer 1Служба лабораторијске дијагностике Дома здравља пружа услуге узимања узорака крви за лабораторијске анализе које се раде у лабораторији Клиничког центра у Бања Луци. Узимање узорака крви врши се понедељком, сриједом и петком до 10 h.
Транспорт узорака врши Дом здравља "Свети Врачеви" , а налази се преузимају други дан у лабораторијској служби Дома здравља.

У ДОМУ ЗДРАВЉА ЧЕЛИНАЦ ОБИЉЕЖЕН „СВЈЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА“

У просторијама Дома Здравља Свети Врачеви 07.04.2016 године одржана манифестација под називом „Дан отворених врата“
у склопу обиљежавања свјетског дана здравља. Први дио манифестације се односио на бригу за орално здравље најмлађих гдје је малишанима из Челиначког Вртића „Невен“ демонстрирана практична примјена правилног начина одржавања хигијене зуба.
У веселој атмосфери приказани су занимљиви садржаји –филмови и и практичан начин рада стоматошких машина. На крају су подјељени и пригодни поклони.
Други дио манифестације био је посвећен здрављу жена и у том контексту је за групу од 40-ак жена селектованих из привредних субјеката и јавних институција одржано пригодно предавње о важности редовних прегледа у свјетлу чињенице да су малигна обољења у порасту.

Опширније...

ДОНАЦИЈЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА ЧЕЛИНАЦ

За потребе правилног информисања корисника здравствене заштите фармацеутска компанија „Нобел Илак“ представништво Бања лука и компанија „Белкафа“ из Челинца, власника Горана Тривића, донирали су Дому здравља Челинац по један ЛЦД телевизор.
Телевизори су смјештену у чекаоне породичне медицине и специјалистичке службе и служиће корисницима здравствених услуга ове установе на бољем информисању о здравом стилу живота а учиниће боравак у чекаонама угоднијим.
Овом приликом се захваљујемо компанијама на друштвено одговорном понашању и промовисању културе, сарадње и партнерства.

Опширније...

Распоред обављања систематских прегледа

10533 big

У период 22.03.16-15.04.16 реализоваће се систематски преглед школске дјеце који укључује III,V И VII разреде за све основне школе на општини Челинац .
Ове године је формиран посебан тим за реализацију ових активности. У тиму  су доктор медицине, доктор стоматологије као и двије медицинске сестре које  ће у просторијама школе обавити општи преглед као и стоматлошки преглед дјеце.

У прилогу план систематских прегледа по школама:


Распоред обављања систематских прегледа III, V и VII разредa од 22.03-31.03.2016 год.

Распоред обављања систематских прегледа III, V и VII разредa од 05.04-21.04.2016 год.

Опширније...

Пословно-техничка сарадња са здравственом установом "СВЈЕТЛОСТ"

Успостављена пословно-техничка сарадња са здравственом установом "СВЈЕТЛОСТ" из
Бања Луке у контексту у којем ће доктор Бојан Козомара долазити петком у 12:00 часова и радити офтамолошке прегледе.
Цијена прегледа је 30,00 КМ - постоји могућност набавке наочала.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ

Од понедељка 08.02.2016. године друга смјена породичне медицине у времену од 12:00х-20:00 h сати ће бити на I спрату-простор амбуланте тима 2, 3 и 4 (без обзира који тим ради у другој смјени).
На овај начин смо олакшали пацијентима приступ и смањили лутање по Дому здравља.
Друга смјена стоматологија - један радни тим стоматолог и сестра ради од 12:00 H-20:00 h и пружа све услуге.
Ултразвук абдомена-стомака преко осигурања се ради уторком, сриједом и петком од 12:00 H -13.30х на првом спрату соба ултразвучни кабинет
Ултразвук /гинеколошки се ради у диспанзеру и утразвучном кабинету I спрат сваки радни дан од 13.30х -15.00х осим уторка.

У ДОМУ ЗДРАВЉА ПОЧИЊЕ ДА СЕ РАДИ УЛТРАЗВУК ДЈЕЧИЈИХ КУКИЋА!

Од 08.02.2016. године у просторијама Дома здравља, ултразвучни кабинет И спрат лијево, др Бојан Кузмановић почиње да ради ултразвук дјечијих кукића. Цијена прегледа је 15,00 КМ. Због раскида уговора здравствене установе "ЕСТЕТИК" и др Јаковљевића са ФЗО РС пацијенти су ускраћени за долазак ортопеда у Дом здравља. Због тога смо ангажовали др Бојана Кузмановића да врши консултативне прегледе. Цијена прегледа је 20,00 КМ , а ултразвук локомоторног апарата је 15,00 КМ. У формирању цијена водили смо рачуна о стандарду грађана да ове услуге учинимо што доступнијим.

ГИНЕКОЛОГ РАДИ ДРУГУ СМЈЕНУ!

090216Од 09.02.2016. године сваког уторка гинеколошки диспанзер ради од 12:00х до 20:00х (друга смјена). На овај начин смо жељели да услуге гинеколога учинимо доступнијим за радно ангажоване жене Општине Челинац као и друге које их желе користити у послијеподневним часовима!

Опширније...