Распоред обављања систематских прегледа

10533 big

У период 22.03.16-15.04.16 реализоваће се систематски преглед школске дјеце који укључује III,V И VII разреде за све основне школе на општини Челинац .
Ове године је формиран посебан тим за реализацију ових активности. У тиму  су доктор медицине, доктор стоматологије као и двије медицинске сестре које  ће у просторијама школе обавити општи преглед као и стоматлошки преглед дјеце.

У прилогу план систематских прегледа по школама:


Распоред обављања систематских прегледа III, V и VII разредa од 22.03-31.03.2016 год.

Распоред обављања систематских прегледа III, V и VII разредa од 05.04-21.04.2016 год.

Опширније...

Пословно-техничка сарадња са здравственом установом "СВЈЕТЛОСТ"

Успостављена пословно-техничка сарадња са здравственом установом "СВЈЕТЛОСТ" из
Бања Луке у контексту у којем ће доктор Бојан Козомара долазити петком у 12:00 часова и радити офтамолошке прегледе.
Цијена прегледа је 30,00 КМ - постоји могућност набавке наочала.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ

Од понедељка 08.02.2016. године друга смјена породичне медицине у времену од 12:00х-20:00 h сати ће бити на I спрату-простор амбуланте тима 2, 3 и 4 (без обзира који тим ради у другој смјени).
На овај начин смо олакшали пацијентима приступ и смањили лутање по Дому здравља.
Друга смјена стоматологија - један радни тим стоматолог и сестра ради од 12:00 H-20:00 h и пружа све услуге.
Ултразвук абдомена-стомака преко осигурања се ради уторком, сриједом и петком од 12:00 H -13.30х на првом спрату соба ултразвучни кабинет
Ултразвук /гинеколошки се ради у диспанзеру и утразвучном кабинету I спрат сваки радни дан од 13.30х -15.00х осим уторка.

У ДОМУ ЗДРАВЉА ПОЧИЊЕ ДА СЕ РАДИ УЛТРАЗВУК ДЈЕЧИЈИХ КУКИЋА!

Од 08.02.2016. године у просторијама Дома здравља, ултразвучни кабинет И спрат лијево, др Бојан Кузмановић почиње да ради ултразвук дјечијих кукића. Цијена прегледа је 15,00 КМ. Због раскида уговора здравствене установе "ЕСТЕТИК" и др Јаковљевића са ФЗО РС пацијенти су ускраћени за долазак ортопеда у Дом здравља. Због тога смо ангажовали др Бојана Кузмановића да врши консултативне прегледе. Цијена прегледа је 20,00 КМ , а ултразвук локомоторног апарата је 15,00 КМ. У формирању цијена водили смо рачуна о стандарду грађана да ове услуге учинимо што доступнијим.

ГИНЕКОЛОГ РАДИ ДРУГУ СМЈЕНУ!

090216Од 09.02.2016. године сваког уторка гинеколошки диспанзер ради од 12:00х до 20:00х (друга смјена). На овај начин смо жељели да услуге гинеколога учинимо доступнијим за радно ангажоване жене Општине Челинац као и друге које их желе користити у послијеподневним часовима!

Опширније...

Преглед пацијената обољелих од ДМ тип 2

Проф. Сњежана Пејичић ендокринолог обавила је у Дому здравља Челинац преглед око 30-ак пацијената обољелих од ДМ тип 2 приликом чега је прегледана терапија и дате смјернице за даље лијечење.
Руководство Дома здравља ће покушати и за наредну годину договорити овакав начин рада.

Обавјештење

Обавјештава се становништово Општине Челинац, да је стигла вакцина против сезонског грипа за лица која подлијежу обавезној вакцинацији против грипа, те је потребно да од породичног доктора добију потврду да је потребна вакцинација ради његове болести.
Исто тако стигла је вакцина против сезонског грипа за остало становништво, а цијена вакцине је 20,00 КМ

НАБАВЉЕН УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ

image019Дом здравља Челинац крајем децембра 2015. године из сопствених средстава набавио савремени ултразвучни апарат новије генерације „МY Лаб Сиx“ са три сонде који омогућавају пружање дијгностичких тестова широког распона.
У дому здравља ће се од 29.01.2016. године пружати услуге ултразвука срца, ултразвука крвних судова главе и врата, доњих и горњих екстремитета, ултразвука штитне жлијезде ,ултразвука дојке, ултразвука абдомена и тестиса и ултразвука локомоторног апарат и кукића код дјеце. За прегледе ће бити ангажовани еминентни стручњаци из свих области .

Опширније...

Акција бесплатног мјерења параметра здравља

129.09.2015. године на тргу испред Поште здравствени радници Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац и волонтери провели су акцију бесплатног мјерења параметра здравља (РР, шук, БМИ) у склопу акције Министарства здравља и социјалне заштите РС-а и Фондације.
На бесплатну акцију одазвало се око 100 грађана Општине Челинац којима је указано на важност здравог стила живота и редовност одлазака код породичног љекара.

Опширније...