У склопу кампање „чувај своје здравље“ обављен је преглед особа мушког пола старости преко 50 година и прегледи особа женског пола старости од 25 до 45 година

Дана 22. и 24.12.2023. године у амбуланти Дубрава Стара у организацији Центра за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Челинац, у склопу кампање „чувај своје здравље“ је обављен преглед особа мушког пола старости преко 50 година који је укључивао УЗВ стомака и вађење крви и анализа маркера ПСА.
 
Такође, обављени су и прегледи особа женског пола старости од 25 до 45 година који су укључивали бесплатни гинеколошки преглед (УЗВ и ПАПА тест) и узв дојки.  
Овом приликом се захваљујемо свим пацијентима који су се одазвали и показали свијест о значају превентивних прегледа. Сви прегледи су били бесплатни без обзира на статус осигурања. На овај начин руководство Дома здравља Челинац жели да укаже да је „превенција пола здравља“. 
 
 Акција ће се обављати у континуитету те ће обухватити теренске амбуланте и централни дио и биће обављена током 2024. године.  
 
Акцији превентивних прегледа својим присуством подршку су дали начелник општине Челинац Владо Глигорић и замјеник начелника Општине Милијана Топић.