Побољшани услови за рад лабораторије у Старој Дубрави !!!

1Набављен нови апарат за мјерење ХгбА1ц везаног за индикатора за контролу лијечења пацијената са сећерном болешћу. Набавком овог апарата смањено је беспотребно ходање пацијената са овом болешћу. Такође нови апарат одређује вриједност ЦРП важног индикатора за праћење и дијагностику инфекција. На овај начин је заокружена лабораторијска дијагностика за пацијенте који гравитирају лабораторијом на Укрини.

Опширније...

КМЕ у Дому здравља Челинац

316.12.2016. године прим. др Милорад Кузмановић одржао предавање на тему из медицине рада са фокусом на обраду за ИК пацијената за које постоји медицинска индикација. Својим богатим искуством указао је на одређене дилеме и дао смјернице како их превазићи.

Опширније...

СТОМАТОЛОГИЈА !!!

161216 9Информишу се грађани да због одсуства др стоматологије, до даљњег стоматолог неће пружати услуге у другој смјени. Овим путем молимо грађане за разумјевање.

 

 

 

 

Хигјенски минимум

161216 8У Дому здравља Челинац 15.12.2016. године реализовано је предавање из Хигијенског минимума за полазнике који по позитивном законодавству морају имати увјерење да су завршили овај тренинг. Др Радован Братић је на свеобухватан начин презентовао дату тематику.

Опширније...

ПОБОЉШАЊА У ПЕДИЈАТРИЈИ !!!

161216 2У циљу унапређења рада педијатријске службе уведен пулт и тиму придодана медицинска сестра Кострешевић Сања. Задатак сестре је да врши тријажу пацијената и информисање родитеља као и друге послове. Такође формира се картотека за дјецу од 0-6 година, тако да родитељи неће морати ићи у тимове породичне медицине по картон.

МОЛЕ СЕ РОДИТЕЉИ КОЈИ СУ ОДНИЈЕЛИ КАРТОНЕ СВОЈЕ ДЈЕЦЕ ДА ИХ ДОНЕСУ У ПЕДИЈАТРИЈСКУ СЛУЖБУ!!

Опширније...

ПОЧЕО СА РАДОМ ДЈЕЧИЈИ КАРДИОЛОГ!!!

13.12.2016. у 18:30х са радом почиње доктор Дарио Ђукић, педијатар кардиолог.

Каталог услуга из дјечије кардиологије:

1. Први кардиолошки преглед
2. Контролни кардиолошки преглед
3. Електрокардиографија - ЕКГ
4. Контролни ЕКГ
5. Ехокардиографија - узв срца
6. Контролна ехокардиографија
7. Фетална ехокардиографија - узв срца и великих крвних судова фетуса
8. Савјетовалиште за дјецу са урођеним и стеченим болестима срца
9. Комплетна кардиолошка евалуација (кардиолошки преглед, ЕКГ, и УЗВ срца)

Дом здравља Челинац прославио Свете врачеве Козму и Дамјана

slobodankaЧелиначки Дом здравља сврстао се у малу, али одабрану групу здравствених установа Републике Српске које послују позитивно.

- Ми смо један од само петнаест Домова здравља у Републици Српској који послују позитивно. У посљедњој години дана наставили смо са добром праксом да колико год је више могуће унапређујемо примарну здравствену заштиту. Унаприједили смо лабораторијску службу па више наши суграђани не морају да иду у Бању Луку да би им се вадила крв и за најзахтјевније анализе.

Опширније...

Нова донација

161116 1

 

Ју апотека "ВАШЕ ЗДРАВЉЕ" донирала је Дому здравља "Свети Врачеви" Челинац инхалатор.