ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ИМУНИЗАЦИЈЕ 23. - 29. април

Поводом Европске недеље имунизације организовали смо едукацију за ученике 9-ог разреда, родитеље и просвјетне раднике на тему вакцинација против ХПВ.


Едукације су одржали Чоловић др Јелена специјалиста гинекологије и акушерства и Братић др Радован епидемиолог у три основне школе Челинац, Јошавка и Укрина. Овом приликом захваљујемо се менаџменту и особљу Основних школа на сарадњи и организацији јако важне едукације. У промоцији здравља узели смо активно учешће у заједници и захвални смо свим институцијама на сарадњу као и медијима који обављају дјелатност на нашој Општини.

Вакцине више од два вијека штите од различитих болести које пријете животу и утичу на здравље становништва. Од првих вакцина, па до најновијих у 21. вијеку животни вијек становништва је значајно продужен. Дом здравља обавља имунизацију становништва, а проценат вакцинисаних обавезном вакцином за 2022. годиину је 97% , спремани смо за имунизацију деветовалентном вакцином која штити од ХПВ. За све додатне информације стојимо вам на располагању.