Споразум о донацији Аналогног мамографа

Директорица Дома здравља Бањалука др Невена Тодоровић је посјетила насу установу, како би са директором др Драшком Купрешаком потписала споразум о донацији Аналогног мамографа насој установи. Посједовањем овог апарата, олаксаце се насим градјанкама долазак на мамографски преглед, те неце морати ици за Бањалуку, а самим тим унапредјујемо како здравље насих градјанки, тако и услуге Дома здравља. Овом донацијом је дугогодисња сарадња измедју ова два Дома здравља, поред уговорених превентивних и куративних услуга, подигнута на виси и квалитенији ниво. Вриједност мамографа износи око 170 000 КМ, те се и овим путем јос једном срдацно захваљујемо представницима Дома здравља Бањалука на целу са др Невеном Тодоровиц, на донацији овог апарата.

Опширније...

Донација модерних апарата

Донација модерних апарата за ШУК који посједују софтверско праћење вриједности које у многоме олакшава сам третман и праћење од стране доктора. У наредном периоду планира а је подјела истих те ће грађанство бити адекватно обавјештено на који начин ће се наведени поступак обавити.

Опширније...

Свјетски дан доктора породичне медицине

Поводом Свјетског дана доктора породичне медицине у сали за састанке Дома здравља уприличено је дружење доктора породичне медицине са Директором установе који је овом приликом уручио прикладне поклоне запосленима.

Опширније...

Званична посјета Дому здравља Приједор

Размјена искустава око трезорског модела пословања, реализованим активностима које је менаџмент предузимао у протеклом периоду, рад у новом програму и другим пословима који чине примарну здравствену заштиту.

Бесплатни превентивни прегледи

Наставили смо са бесплатним превентивним прегледима у амбуланти Бранешци. Право на преглед остварило је 30 мушкараца ултразвук абдомена и 30 жена ултразвук дојке.
Присутност здравствене заштитие у свим амбулантама уз скретање свијести на потребу превентивних прегледа јесте циљ оваквих активности које спроводи наш Дом здравља.

Опширније...

Превентивни преглед

Прентивним прегледом за 30 жена УЗВ дојке и 30 мушкараца УЗВ абдомена обавили смо по први пут бесплатне превентивне прегледе у Дубрави Старој.

Важни циљеви којима смо вођени су приступачност и скретање пажње на важност превентивних прегледа за све становнике општине Челинац овај пут прегледе смо обавили у амбуланти Дубрава Стара. У мјесецу мају у Браншецима, затим у јуну амбуланта Јошавка.

Опширније...

Амбуланта Бранешци

Од 29.04.2022 године започињемо са додатним анализама у амбуланти Бранешци. Дом здравља је властитим средствима набавио уређај за додатну лабораторијску претрагу.
Наиме, ријеч је лабораторијској претрази ЦРП и ХбА1ц које почињемо са радом поред шећера у крви који смо и до сада радили. На овај начин омогућили смо лакши приступ пацијентима за наведене претраге.