Данас је Свјетски дан бубрега

Главна функција бубрега је излучивање токсичних продуката метаболизма и вишка течности из оргнаизма. Важно је упознавање јавности да су болести бубрега честе и опасне али и излијечиве.

Опширније...

Srećan 8.mart

Kонференцији "Сестринство у заједници"

Директор Дома здравља прим др сци Купрешак Драшко учествовао је на конференцији "Сестринство у заједници" под организацијом Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Швајцарске фондације "FAMI" у Добоју 4. и 5. марта 2023. године.

 

Менаџмент хроницних обољења

Данас, 17.2.2023.године у Дому здравља, одрзана је едукација из породицне медицине, на теме: "Менадзмент хроницних обољења", "Тимски рад у породицној медицини" и "Комуникација у здравству" за медицинске техницаре

Опширније...

У Дому здравља Челинац данас лијеп догађај

Радостан дан!!!

У Дому здравља Челинац данас лијеп догађај...

Приликом транспорта труднице из Котор Вароши за УКЦ Бања Лука пород је кренуо у путу те уз помоћ дежурне екипе др Јелене Чоловић гинеколога, др Бранкице Тодоровић спец. породичне медицине и  дежурних сестара успјешно завршен.

Овим путем честитамо родитељима и желимо им много среће,а беби добро здравље!!!

Опширније...

Контроле хематологије и биохемијског анализатора

Стигли су резултати вањске контроле хематологије и биохемијског анализатора.

Ово је потврда о континуираној контроли резултата и њиховој тачности што је примарни циљ лабораторијске дијагностике у Дому здравља Челинац.

Опширније...

RIQAS

Највећа глобална асоцијација за вањску контролу лабораторије "RIQAS" издала је сертификат на основу низа анализа рада коагулације у лабораторији Дома здравља Челинац.

У наредном времену очекујемо резултат анализа вањске контроле биохемијског анализатора.

Сертификат је потврда да Служба лабораторијске дијагностике ради на испуњавању свих стандарда унутрашње и вањске контроле квалитета како би осигурали тачност резултата лабораторијских претрага.