Преглед пацијената обољелих од ДМ тип 2

Проф. Сњежана Пејичић ендокринолог обавила је у Дому здравља Челинац преглед око 30-ак пацијената обољелих од ДМ тип 2 приликом чега је прегледана терапија и дате смјернице за даље лијечење.
Руководство Дома здравља ће покушати и за наредну годину договорити овакав начин рада.

Обавјештење

Обавјештава се становништово Општине Челинац, да је стигла вакцина против сезонског грипа за лица која подлијежу обавезној вакцинацији против грипа, те је потребно да од породичног доктора добију потврду да је потребна вакцинација ради његове болести.
Исто тако стигла је вакцина против сезонског грипа за остало становништво, а цијена вакцине је 20,00 КМ

НАБАВЉЕН УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ

image019Дом здравља Челинац крајем децембра 2015. године из сопствених средстава набавио савремени ултразвучни апарат новије генерације „МY Лаб Сиx“ са три сонде који омогућавају пружање дијгностичких тестова широког распона.
У дому здравља ће се од 29.01.2016. године пружати услуге ултразвука срца, ултразвука крвних судова главе и врата, доњих и горњих екстремитета, ултразвука штитне жлијезде ,ултразвука дојке, ултразвука абдомена и тестиса и ултразвука локомоторног апарат и кукића код дјеце. За прегледе ће бити ангажовани еминентни стручњаци из свих области .

Опширније...

Акција бесплатног мјерења параметра здравља

129.09.2015. године на тргу испред Поште здравствени радници Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац и волонтери провели су акцију бесплатног мјерења параметра здравља (РР, шук, БМИ) у склопу акције Министарства здравља и социјалне заштите РС-а и Фондације.
На бесплатну акцију одазвало се око 100 грађана Општине Челинац којима је указано на важност здравог стила живота и редовност одлазака код породичног љекара.

Опширније...

Постављен први фиксни ортодонски апарат

Дана 21.09.2015. године у Дому здравља "Свети Врачеви" Челинац постављен је први фиксни ортодонски апарат.

Сви заинтересовани пацијенти који имају потребе за овом врстом стоматолошке услуге могу да се јаве др Илић Сањи специјалисти ортопедије вилица, на број 551/044, локал 119

Опширније...

Библиотека

У Дому здравља функционише библиотека са могућности позајмљивања књига за родитеље и дјецу. У склопу Дома здравља Челинац служба ЦМЗ-а сервис за рани раст и развој.
Сервис је отворен у сарадњи са Уницеф-ом који је донирао опрему и дидактички материјал. Сервис нуди могућност позајмљивања књига и едукативног материјала за родитеље и дјецу.

Опширније...

Новине у раду гинеколошког диспанзера

Од 01.09.2015. године у диспанзеру за заштиту жена ординира докторица Јелена Чоловић сваким радним даном од 07:00 - 13:00 часова. У наредном периоду планира се и рад у другој смјени о чему ћете бити благовремено обавјештени.

Заказивање прегледа је на телефон 551-044 а одговорна особа је медицинска сестра Миладинка Спасојевић

Опширније...

Новине у стоматологији

Обавјештавају се грађани Општине Челинац да од 01.09.2015. године у Дому здравља Челинац -служба стоматологије почиње пружати услуге из ортодонције - фиксни апарати. Услуге су ван уговора са Фондом здравсвеног осигурања РС.

За све додатне информације можете се јавити др Илић Сањи специјалисти ортодонције. 

Конкурс за возача

Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац расписао је оглас за пријем возача у службу хитне помоћи, а из разлога што је један возач отишао у старосну пензију, неопходно је да се распише овај оглас за пријем возача, а све у циљу несметаног функционисања Службе хитне помоћи!

Конкурс за гинеколога

У склопу рјешавања стратешких питања за здравствену заштиту жена -грађанки Општине Челинац- расписан је конкурс за пријем у стални радни однос доктора спец. гинекологије!