Набављен професионални фрижидер за чување вакцина!!!

 

У циљу побољшања правилног чувања и контроле квалитета вакцина, за те намјене набављен је модеран фрижидер са техничким перформансима који омогућавају висок ниво безбједности за ове препарате.
На овај начин је дугорочно ријешен проблем правилног чувања веће количине вакцина, а све у циљу побољшања стандарда сигурности како би се минимизирала могућност нарушавања хладног ланца.
Цијена фрижидера је око 3,000 КМ (конвертибилних марака) и финансиран је из редовних средстава Дома здравља.

 

 

Одржано предавање

13170022 1062892397116354 1205698306 oОдржано предавање о вакцинационом програму у занимљивој расправи са родитељима, отклоњене бројне дилеме.

Опширније...

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ИМУНИЗАЦИЈЕ - ВАКЦИНАЦИЈЕ

220416 3У циљу побољшања информисаности родитеља о значају редовности вакцинације у Дому здравља Челинац се 28.04.2016. године са почетком у 16:00 h у Сали за састанке (први спрат лијево - службени улаз) организује предавање на коме ће се размотрити тренутно стање у Републици Српској са посебним освртом на општину Челинац.
Предавач је Радован Братић из Института за јавно здравство Републике Српске.
Позивају се сви заинтересовани родитељи да дођу на предавање и у отвореном разговору отклоне дилеме и страхове.

Новине у раду хитне медицинске помоћи !

220416 2Од 01.04.2016. године екипа службе хитне медицинске помоћи ће користити преносни лаптоп преко којег медицински тим има приступ здравственим подацима свих грађана Републике Српске, што ће олакшати пружање медицинске помоћи јер ће обезбједити важне информације о лијековима које пацијент троши као и о дијагнозама хроничних обољења и на тај начин смањити могућност грешака.

ДИРЕКТНИ БРОЈЕВИ ТЕЛЕФОНА ЗА СЛУЖБЕ ДОМА ЗДРАВЉА

 У циљу квалитетније комуникације (избјегавање беспотребног чекања) са грађанима - корисницима услуга служби Дома здравља Челинац од 22.04.2016. уведене су директне линије за службе породичне медицине:

ТИМ 1 - 491-881220416
ТИМ 2 - 491-882
ТИМ 3 - 491-883
ТИМ 4 - 491-884
ТИМ 5 - 491-885.
Служба гинекологије 491-886
Центар за ментално здравље 491-887
Специјалистиче службе за заказивање код свих специјалиста 491-880 (уролог, офтамолог, торакални хирург, абдоминални хирург, кардиолог, ендокринолог, ортопед, неуролог, васкуларни хирург).

Овим путем молимо грађане да број 124 користе само за хитне случајеве!

ГИНЕКОЛОГИЈА

210416Др Чоловић Јелена је на годишњем одмору од 21.04.2016-06.05.2016. године, и у том периоду ће ју мјењати Др Пешевић Јадранка.
За тај период др Пешевић Јадранка ће радити од 15:00 h – 20:00 h (другу смјену).
Заказивање прегледа ће бити могуће и у првој и у другој смјени код техничара Миладинке Спасојевић и Јелене Пајић.

Брис грла

zablude o brisu 130416Приликом уписа у школу или у склопу стандардног прегледа дјеце, у случају да треба урадити брис грла, дати преглед се врши у хигјенско-епидемиолошкој служби Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац, и налаз службеним путем се транспортује до Института за заштиту здравља.
Очитан налаз се може подићи у Хигјенско-епидемиолошкој служби (ХЕС-у) након пар дана.
На овај начин смо изашли у сусрет дјеци и родитељима.

Новине у раду лабораторијске службе

salzer 1Служба лабораторијске дијагностике Дома здравља пружа услуге узимања узорака крви за лабораторијске анализе које се раде у лабораторији Клиничког центра у Бања Луци. Узимање узорака крви врши се понедељком, сриједом и петком до 10 h.
Транспорт узорака врши Дом здравља "Свети Врачеви" , а налази се преузимају други дан у лабораторијској служби Дома здравља.

У ДОМУ ЗДРАВЉА ЧЕЛИНАЦ ОБИЉЕЖЕН „СВЈЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА“

У просторијама Дома Здравља Свети Врачеви 07.04.2016 године одржана манифестација под називом „Дан отворених врата“
у склопу обиљежавања свјетског дана здравља. Први дио манифестације се односио на бригу за орално здравље најмлађих гдје је малишанима из Челиначког Вртића „Невен“ демонстрирана практична примјена правилног начина одржавања хигијене зуба.
У веселој атмосфери приказани су занимљиви садржаји –филмови и и практичан начин рада стоматошких машина. На крају су подјељени и пригодни поклони.
Други дио манифестације био је посвећен здрављу жена и у том контексту је за групу од 40-ак жена селектованих из привредних субјеката и јавних институција одржано пригодно предавње о важности редовних прегледа у свјетлу чињенице да су малигна обољења у порасту.

Опширније...

ДОНАЦИЈЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА ЧЕЛИНАЦ

За потребе правилног информисања корисника здравствене заштите фармацеутска компанија „Нобел Илак“ представништво Бања лука и компанија „Белкафа“ из Челинца, власника Горана Тривића, донирали су Дому здравља Челинац по један ЛЦД телевизор.
Телевизори су смјештену у чекаоне породичне медицине и специјалистичке службе и служиће корисницима здравствених услуга ове установе на бољем информисању о здравом стилу живота а учиниће боравак у чекаонама угоднијим.
Овом приликом се захваљујемо компанијама на друштвено одговорном понашању и промовисању културе, сарадње и партнерства.

Опширније...