Дан отворених врата у Центру за ментално здравље Челинац

071016 2

Бесплатна психолошка подршка за све.
Поводом Свјетског дана менталног здравља, Центар за ментално здравље Челинац у својим просторијама у понедјељак, 10.октобра 2016.године, организује Дан отворених врата.
У оквиру ове манифестације стручњаци ЦМЗ-а Челинац ће пружати бесплатну психолошку подршку за све заинтересоване грађане, и то без књижице, без упутнице и без идентификације.
Сви грађани са територије општине Челинац, али и других општина у БиХ моћи ће добити савјет стручњака, у просторијама ЦМЗ-а, 7:00 до 20:00 часова.
Све додатне информације можете добити на бројеве 051/491-880, и 051/491-887.
Овај догађај по први пут се организује у БиХ, а Центар за ментално здравље Челинац је први који на овај начин отвара своја врата грађанима.

ОТВОРЕНА СТОМАТОЛОШКА АМБУЛАНТА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „МИЛОШ ДУЈИЋ „ЧЕЛИНАЦ

071016У четвратк 29.09.2016 у 11:00 сати у присуству представника Дома здравља, којег заступа директор др сци. др мед. Купрешак Драшко, и директора Основне школе госп.Синише Беговића те представника локалне управе са начелником госп. Зељковићем на челу отворена је стоматолошка амбуланта.
Амбуланта је отворена са циљем да подигне ниво стаматолошке заштите школске дјеце и то не само основне школе „Милош Дујић“ већ дате услуге ће бити пружане и осталим ђацима основцима из основних школа из Јошавке и Укрине као и средњошколцима из Челинца.

Опширније...

Школа за труднице

051016 127.09.2016. године у Дому здравља је одржан први час Школе за труднице.
Желимо да се захвалимо трудницама које су присуствовале нашој Школи и показале висок ниво свијести о значају трудноће и мајчинства у животу сваке жене.
Др Јелена Чоловић, спец.гинекологије и акушерства и Жељка Стевановић, психолог и психотерапеут,одржале су предавања на теме: 1.Трудноћа – трајање, исхрана, хигијена, психо-физичка припрема, развој зачетка односно фетуса по мјесецима
2. Емоционално везивање мајке и дјетета током прве године живота као основа здравог психичког развоја.

Опширније...

ОБИЉЕЖАВАЊЕ СВЈЕТСКОГ ДАНА СРЦА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

280916Поводом овогодишњег обиљежавања Свјетског дана срца, у четвртак, 29. септембра 2016. године, Министарство здравља и социјалне заштите Вас позива да, у својим локалним заједницама, на тај дан, а у складу са Вашим могућностима организујете обиљежавање Свјетског дана срца за грађане Ваше општине. Овогодишња тема је „Оснажи свој живот“ и усмјерена је на комплетно становништво и њихову едукацију о превенцији кардиоваскуларних болести.
Поводом овог догађаја, фондација „Здравље и срце“ припремила је информативне летке које ће Вам бити достављени током наредне седмице.

Опширније...

Бесплатан превентивни преглед

290816У циљу унапређења здравствене заштите борачке популације и њихових породица Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац, у сарадњи са Борачком организацијом Општине Челинац, организовао је бесплатне превентивне прегледе за породице погинулих бораца и РВИ , у просторијама Дома здравља.

ИНОВАЦИЈЕ У ЛАБОРАТОРИЈИ !

190816 1У циљу побољшања здравствених услуга набављена професионална столица и адаптиран простор који омогућава ефикаснији рад лабораторијске службе.

Опширније...

Подршка лицима с потешкоћама у менталном здрављу

3Успостављена сарадња са удружењем корисника у Бањалуци

У циљу унапређења система подршке лицима с потешкоћама у менталном здрављу, у петак, 15.07.2016.године уприличена је посјета представника Дома здравља „Свети Врачеви“ Челинац, те корисника Центра за ментално здравље Челинац, Удружењу ЗАЈЕДНО и њиховом Дневном центру за лица с поремећајима у менталном здрављу које дјелује у Бањалуци.
Том приликом потписан је меморандум о разумјевању и сарадњи између Дома здравља и Удружења.

Опширније...

НАБАВЉЕН АСПИРАТОР

110716У склопу осавремењавања рада породичне медицине и консултанске службе (ОРЛ) набављен савремени аспиратор за испирање ушију. Овај апарат ће омогућити пружање ове услуге на безбједнији и квалитетнији начин на задовољство корисника здравствене заштите општине Челинац.

ЦЕНТАР ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ

160616 1У Центру за ментално здравље Челинац кренула је група самопомоћи корисника са хроничним поремећајима у менталном здрављу.
Група се окупља два пута мјесечно, уз стручну подршку психолога и психотерапеута, и по потреби психијатра.
Позивамо све кориснике, али и чланове њихових породица да нам се придруже, како би заједно лакше пребродили болест и оснажили здраве потенцијале који постоје у свакој личности.

Опширније...

НОВИНЕ У РАДУ СЛУЖБЕ ХИТНЕ МЕДИЦИНСКЕ ПОМОЋИ

100616 2a"Набављен портабилни дефибрилатор"
"Лабораторија ради ензиме за дијагностификовање инфаркта срца"

Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац набавио је савремени портабилни - покретни апарат познате марке "СЦХИЛЛЕР" за реанимацију угрожених пацијената који имају акутни проблем са радом срца. Дати апарат ће бити кориштен као саставни дио опреме за рад медицинских екипа на терену, те ће се угроженим пацијентима на лицу мјеста пружати такве услуге. На тај начин су обезбјеђени технички услови да се пацијентима са срчаним проблемима на удаљеним локацијама општине Челинац помогне када им је угрожен живот. Апарат је набављен из властитих извора Дома здравља и кошта око 7,000,- КМ (конвертибилних марака).

Опширније...