Свјетски дан здравља - Депресија – болест савременог друштва

Свјетски дан здравља ове године посвећен је депресији. Више од 350 милиона људи у свијету пати од неког облика депресије. Депресија се може јавити код сваке особе, без обзира на њено образовање, материјални статус или животну средину у којој живи.Шта је депресија?
Депресија је поремећај који се манифестује кроз немогућност да се осјећају радост и задовољство; губитак интереса, воље, за свакодневне активности; недостатак снаге и енергије (лако замарање); нерасположење које је дуже, теже и дубље од уобичајене туге и доживљаји безнадежности и беспомоћности. Шта није депресија?
Депресија није лоше расположење или туга ће проћи уз мало труда и добре воље.
Депресија није слабост карактера или личности, нити љеност или избјегавање обавеза. Депресија није нешто што чега се треба стидјети!

Опширније...

Свјетски дан здравља

Јединственом акцијом Дом здравља „Свети Врачеви“ Челинац обиљежиће сутра Свјетски дан здравља који је ове године посвећен депресији. Сви тимови породичне медицине радиће скрининг пацијената на депресију, а код пацијената код којих се потврди присуство симптома депресије психијатар ће обавити бесплатан први преглед.
У овом тренутку више од 350 милиона људи у свијету пати од неког облика депресије. Депресија се може јавити код сваке особе, без обзира на њено образовање, материјални статус или животне околности.
Шта је депресија?

Опширније...

Помоћ за Софију Мићевић

sofija micevic 2У Дому здравља "Свети Врачеви" је било организовано прикупљање помоћи за Софију Мићевић која болује од акутне лимфобластне леукемије.

Годишњи одмор

060417 3У периоду од 06.04.2017. године до 17.04.2017. године др Чоловић Јелена, специјалиста гинекологије је на годишњем одмору.
Др Чоловић Јелену мјења др Пешевић Јадранка, специјалиста гинекологије.
Гинеколог ради сваки радни дан од 15:00h - 20:00h ...

Одржано је предавање ученицима осмих и деветих разреда

227.03.2017. године у Основној школи "Др Младен Стојановић" Јошавка, одржано је предавање ученицима осмих и деветих разреда на тему: нежељена трудноћа, полно преносиве болести,контрацепција. У циљу бољег информисања и здравственог просвећивања младих.
Основна порука са предавања је:Нискодозажна пилула уз кондом као основна заштита од нежељене трудноће!

Опширније...

Почела са радом друга смјена

060417 1У служби стоматологије у Дому здравља Челинац од 21.03.2017. је почела са радом 2 (друга) смјена која ради од 14:00-20:00 часова и ординира др Никола Радоњић, те су уведене радне суботе гдје је стоматолог (др Никола Радоњић и др Сања Илић) ординирају од 07:00-15:00 часова.
Молимо пацијенте да користе систем заказивања, те на тај начин олакшају рад стоматолошке службе.

Опширније...

Нови систем рада у централној лабораторији Дома здравља!

230317 1Од 22.03.2017. године, уведен информатички систем заказивања пацијената који омогућава да се пацијенти заказују за услуге у лабораторији путем служби. На ТВ екрану се појављују имена и термини те звучним сигналом прозивају пацијенти који требају да обаве претраге. На овај начин се уводи редослијед и избјегавају непотребне гужве и све на добробит наших пацијената. Систем је набављем из властитих извора. Овим путем се моле пацијенти на разумјевању у случају да дође до техничких потешкоћа.

Опширније...

Постављени стубићи

220317 1

 

Постављени стубићи иза зграде Дома здравља и на тај начин уређен простор за паркирање!

 

 

 

 

Постављени јарболи !

Испред централне зграде Дома здравља "Свети Врачеви" постављени јарболи са заставом графичког лога Дома здравља и државном заставом!