Рад хитне помоћи

280417 2

 

За празнике ради служба хитне помоћи од 00х-24х гдје се могу добити здравствене услуге за сво становништво!

Честитка

280417 1

 

Честитке руководства свим радницима и пацијентима за међународни празник рада 1. мај

Нова опрема

127.04.2017. године Европалијек-Пхарма д.о.о. донирала је неопходну опрему за унапређење рада школе за труднице која се континуирано једном мјесечно одржава у просторијама Дома здравља коју организује служба за гинекологију.

Опширније...

Донација компаније Крке!

220417

Фармацеутска компанија Крка за потребе службе породичне медицине Дома здравља Челинац донирала 23 мантила. Овом приликом руководство Дома здравља им се захваљује на подршци у раду!

 

Опширније...

Eдукативна радионица

3Прва едукативна радионица у склопу пројекта „Успостављање система подршке удруживању корисника услуга у менталном здрављу“ одржана је у Дому здравља „Свети Врачеви“ у Челинцу.
Радионицу под називом „Представљање рада корисничког удружења“ одржала је Тања Валентић, дипломирани социјални радник Удружења „Заједно“ из Бањалуке, удружења које окупља лица са потешкоћама у менталном здрављу и њихове породице.

Опширније...

Честитка

130417 2

Честитке грађанима, корисницима услуга Дома здравља, али и онима који нису корисници услуга Дома здравља!
С Р Е Т А Н
У С К Р С !!!

Састанак са начелницима и директорима домова здравља


130417Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић са представницима Министарства финансија РС, Министарства управе и локалне самоуправе РС одржао је данас састанак са начелницима и директорима домова здравља из десет општина о увођењу трезорског система пословања у примарну здравствену заштиту.

Министар Богданић је нагласио да ће представници Радне групе за здравствени систем обићи свих десет општина чији су представници данас били на састанку и појединачно договорити моделе преласка на трезорски систем пословања, а уједно разријешити и бројне дилеме које представници локалних заједница имају по овом питању.

Опширније...

Поправљен РТГ апарат

100417

 

Након великих перипетија и набавке дијела директно из Јапана поправљен је РТГ апарат.

 

 

 

Свјетски дан здравља - Депресија – болест савременог друштва

Свјетски дан здравља ове године посвећен је депресији. Више од 350 милиона људи у свијету пати од неког облика депресије. Депресија се може јавити код сваке особе, без обзира на њено образовање, материјални статус или животну средину у којој живи.Шта је депресија?
Депресија је поремећај који се манифестује кроз немогућност да се осјећају радост и задовољство; губитак интереса, воље, за свакодневне активности; недостатак снаге и енергије (лако замарање); нерасположење које је дуже, теже и дубље од уобичајене туге и доживљаји безнадежности и беспомоћности. Шта није депресија?
Депресија није лоше расположење или туга ће проћи уз мало труда и добре воље.
Депресија није слабост карактера или личности, нити љеност или избјегавање обавеза. Депресија није нешто што чега се треба стидјети!

Опширније...

Свјетски дан здравља

Јединственом акцијом Дом здравља „Свети Врачеви“ Челинац обиљежиће сутра Свјетски дан здравља који је ове године посвећен депресији. Сви тимови породичне медицине радиће скрининг пацијената на депресију, а код пацијената код којих се потврди присуство симптома депресије психијатар ће обавити бесплатан први преглед.
У овом тренутку више од 350 милиона људи у свијету пати од неког облика депресије. Депресија се може јавити код сваке особе, без обзира на њено образовање, материјални статус или животне околности.
Шта је депресија?

Опширније...