ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ

Од 01.04.2024. године са повратком Дујаковић др Данијела из специјалности педијатријске службе КСЗ ради сваким радним даном од 07 до 15 сати.

У Дому здравља Челинац 15.03.24 обиљежен Свјетски дан бубрега “Здравље бубрега за све”

Два партнерска удружења, доктора Породичне медицине РС и Нефролога РС су тим поводом организовали два предавања на тему значаја здравих бубрега у контексту масовних незаразних обољења као што је дијабетес тип2. Предавачи су били др Драгана Бубић и др Драгана Ковачевић.

Опширније...

Дом здравља Челинац добио новог специјалисту за дјечије болести

Након храбре и стратешке одлуке руководства да 2019. године распише специјализацију након пет година обављања специјалистичког стажа др Дујаковић Данијела је у петак положила испит и тиме стекла звање специјалисте педијатрије. На тај начин је ријешен овај горући проблем на радост наше ђеце и родитеља. Стекли су се кадровски услови да ова служба ради у пуном капацитету.

Опширније...

Почињемо радити са Петровићем др Миланом специјалистом заразних болести

Од 01.03.2024. године у специјалистичкој амбуланти Дома здравља Челинац почиње рад са Петровићем др Миланом специјалистом заразних болести. Пружат ће услуге прегледа и ултразвучне дијагностике из подручја заразних болести.

Промоција ХПВ вакцинације

У циљу промоције ХПВ вакцинације снимили смо промотивни видео. Овим путем се захваљујемо свим учесницима пројекта.

#чувајсвојездравље

Опширније...

Новине у раду дома здравља

Од 12.02.2024. године у тиму консултаната је субспецијалиста исхране - нутрициониста. Пружаће услуге клиничког прегледа и израде јеловника за различите болести и поремећаје као и за здраве особе са проблемима са тежином. Услуге се пружају у нашој КСЗ служби.

Опширније...

Aкција бесплатног прегледа јетре Фиброскен

У Дому здравља у Челинцу дана 08.02.2024. године обављена је акција бесплатног прегледа јетре Фиброскен. Ова безболна и неинвазивна претрага у свијету се користи за рану детекцију болести јетре. У складу са најновијим препорукама за третман шећерне болести тип 2 из 2022. године гдје се појављује као компрбидитет. Акција је реализована у сарадњи са Удружењем за Метаболички синдром Републике Српске.

Опширније...

Данас је национални дан без дувана

Употреба дувана штетно дјелује на цијели организам и један је од фактора ризика који је заједнички за четири најзаступљеније болести у свијету: болести срца и крвних судова, малигне болести, дијабетес и хроничне респираторне болести. Поред здравствених, социјалних и економских посљедица, укључујући повећане трошкове лијечења и смањену продуктивност на радном мјесту, производња и употреба дуавана имају штетне ефекте на животну средину.

Опширније...