Вакцинација

Захваљујемо се власнику Маркета АС господину Љуби Симић јер је партнер наше имунизације и донира пригодан поклон вакцинисаним лицима, такође компанији Тропик која је данас нашим становницима приредила освјежење уз кратак предах након вакцинације.
До сада смо укупно вакцинисали 120 лица компонентом I Спутњки В вакцине без нежељених ефеката. Наредне седмице насатвљамо процес имунизације те право на вакцину остварују лица која су позвана од стране надлежног тима и планирана редослиједом својих пријава у тиму породичне медицине.

Опширније...

Данас смо наставили са имунизацијом још 40 особа старијих од 65 година.

Дом здравља се овом приликом захваљује Маркету АС на донацији пакета за освјежење за вакцинисане становнике. Такође, захвални смо руководству Центру за спорт и културу на издвојеном времену и помоћи запосленог ове установе и руководству Средњошколског центра Челинац што су нам уз сагласност родитеља на располагање дали три ученика медицинске школе који су овом приликом имали могућност да учествују у процесу имунизације. На овај начин усвојили су одређена знања о вакцинацији али и волонтерски помагали становницима наше Општине да на сигуран начин обаве своју могућност за имунизацијом.

Опширније...

Вакцинисано је 40 лица старости преко 65 година

24.03.2021. године у Дому здравља Челинац вакцинисано је 40 лица старости преко 65 година.

Имунизација је протекла у доброј организацији те се процес одвијао без и једне нежељене реакције на вакцину Спутњик В. Захваљујемо се грађанима на одазиву и стрпљењу. Очекујемо наставак кампање у четвртак и петак ове седмице. Имунизацијом становништва, заједничким снагама се боримо против пандемије вирусом корона те апелујемо на све да се придржавају препоручених епидемиолошких мјера.

Обавјештавамо пријављене становнике на вакцинацију да тренутно имамо преко 700 лица који су се изјаснили о жељи за имунизацијом. Процес се одвија динамиком којом се испоручују дозе вакцина нашој установи од стране Института те обавјештавамо да ће ове седмице бити вакцинисано 120 лица, а процес настављамо наредне седмице.

Опширније...

Састанак

Састанак вд директора Дома здравља "Свети Врачеви" Драшка Купрешак и вд начелника одјељења за финансије општине Челинац Небојше Јунгић.

Дана 17.03.2021. године у Дому здравља одржан је састанак на тему унапређења међусобне сарадње са локалном заједницом.

Дом здравља је од 2018. године прешао на трезорски модел пословања . Размјењене су информације о тренутном стању у  пословању наше установе те анализиран буџетски оквир за текућу годину и дефинисан начин његове реализације.

Дефинисани су модели сарадње у наредном периоду у циљу постизања фискалне дисциплине и заједничко рјешавање јавно здравствених проблема.

Ревакцинација у Сремској Митровици.

Представници дома здравља њих око 22 су у петак 12.3.2021. године примили другу дозу Cпутник V вакцине.
Ревакцинација у Сремској Митровици.
Хвала Марију и Драгани Шуман на несебичној помоћи у обезбјеђивању два комбија за транспорт запослених.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ПРИЈАВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ


Поштовани, обавјештавамо вас да је у току пријава за вакцинацију против COVID 19 у Републици Српској.  Сва лица преко 65 година могу да се пријаве у свом тиму породичне медицине или на неки други наведени број.
Тим 1 : 051 / 491 – 881
Тим 2 : 051 / 491 – 882
Тим 3 : 051 / 491 – 883
Тим 4 : 051 / 491 – 884
Тим 5 : 051 / 491 – 885
Тим 6 : 051 / 562 – 173
Тим 7 : 051 / 561 – 141
Тим 8 : 051 / 564 – 622
Специјалистичка амбуланта : 051 / 491 – 880
Иван Савичић : 051 / 493 - 353

Година са Короном


5.марта навршава се годишњица живота са  вирусом корона у општини Челинац.  Годину је обиљежила брига, страх и неизвјесност.
Свјетска здравствена организација уз помоћ својих стручњака“ крстила „ је тај нови вирус називом „Цовид 19“ јер је и потврђен у Кини крајем 2019.
У свијету су се неке државе  већ ухватиле у коштац са овом новом медицинском али и друштвеном стварношћу.

Опширније...

Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац добио је Медаљу заслуга за народ

У Административном центру Владе Републике Српске 22.01.2021. године министар здравља и социјалне заштите др Ален Шеранић уручио је одликовање Предсједника Републике Српске г. Жељке Цвијановић поводом 9. јануара Дана Републике Српске Медаљу заслуга за народ директору Дома Здравља "Свети Врачеви" Челинац др сц. Драшку Купрешаку спец. пор. мед. за допринос у борби против пандемије COVID -19.
Директор се захваљује свим запосленим у Дому здравља који су дали несебичан допринос за ово значајно признање.

Опширније...

Вакцинација

У складу са договором Владе Републике Србије и Републике Српске, радници Дома здравља”Свети Врачеви” Челинац, вакцинисани су против вируса Сарс-Цов-2 у вакциналном центру у Сремској Митровици, дана 18.02.2021. године,  те хвала Марију и Драгани Шуман на несебичној помоћи у обезбјеђивању два комбија за превоз запослених радника.

Опширније...