Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац добио је Медаљу заслуга за народ

У Административном центру Владе Републике Српске 22.01.2021. године министар здравља и социјалне заштите др Ален Шеранић уручио је одликовање Предсједника Републике Српске г. Жељке Цвијановић поводом 9. јануара Дана Републике Српске Медаљу заслуга за народ директору Дома Здравља "Свети Врачеви" Челинац др сц. Драшку Купрешаку спец. пор. мед. за допринос у борби против пандемије COVID -19.
Директор се захваљује свим запосленим у Дому здравља који су дали несебичан допринос за ово значајно признање.

Опширније...

Вакцинација

У складу са договором Владе Републике Србије и Републике Српске, радници Дома здравља”Свети Врачеви” Челинац, вакцинисани су против вируса Сарс-Цов-2 у вакциналном центру у Сремској Митровици, дана 18.02.2021. године,  те хвала Марију и Драгани Шуман на несебичној помоћи у обезбјеђивању два комбија за превоз запослених радника.

Опширније...

Честитка

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Сериолошка дијагностика - Антитијела на ЦОВИД-19 у Дому здравља Челинац.

Уторком и четвртком од 12 до 15 часова у лабараторији Дома здравља доступно је сериолошко испитивање антитијела од 40 КМ.
Овом дијагностичком процедуром добаијамо резултат о присутности IgG и IgM антитјела.

Обавијест

Агенција за акредитацију и сетрификацију обавила је редовну контролу Центра за заштиту менталног здравља којi је акредитован 2019. године. Наша служба и даље задовољава критеријуме и стандарде квалитета пружања услуга из области менталног здравља.

Платформа за оn line комуникацију

У Дому здравља Челинац проводи се пилот пројекат за Републику Српску одобрен од Министарства здравља Републике Српске у којем се тестира платформа за оn linе комуникацију са пацијентима корисницима услуга примарне здравствене заштите.
Ово је искорак у приближавању здравствене заштите путем кориштења модерних технологија посебно у доба Цовид 19 пандемије.

Опширније...

Превенција и контрола инфекције

02.07.2020 Дом здравља Челинац посјетиле су докторица Љубица Јандриц специјалиста епидемиолог и др Јела Аћимовић специјалиста епидемиолог из ЈЗУРС. Тема посјете је превенција и контрола инфекције у здравственим установама као и тренутна епидемиолоска ситуација у вези ЦОВИД -19.

Опширније...

У Дому здравља Челинац постављена заштитна стакла

У периоду пандемије заштита здравља здравствених професионалаца и пацијената је од кључног значаја. Руководство Дома здравља је из сопствених извора финансирала овај пројекат и уз велику и несебичну помоћ компаније Инцопром.Ово приликом им се захваљујемо на разумијевању

Опширније...