Промоција ХПВ вакцинације

У циљу промоције ХПВ вакцинације снимили смо промотивни видео. Овим путем се захваљујемо свим учесницима пројекта.

#чувајсвојездравље

Опширније...

Новине у раду дома здравља

Од 12.02.2024. године у тиму консултаната је субспецијалиста исхране - нутрициониста. Пружаће услуге клиничког прегледа и израде јеловника за различите болести и поремећаје као и за здраве особе са проблемима са тежином. Услуге се пружају у нашој КСЗ служби.

Опширније...

Aкција бесплатног прегледа јетре Фиброскен

У Дому здравља у Челинцу дана 08.02.2024. године обављена је акција бесплатног прегледа јетре Фиброскен. Ова безболна и неинвазивна претрага у свијету се користи за рану детекцију болести јетре. У складу са најновијим препорукама за третман шећерне болести тип 2 из 2022. године гдје се појављује као компрбидитет. Акција је реализована у сарадњи са Удружењем за Метаболички синдром Републике Српске.

Опширније...

Данас је национални дан без дувана

Употреба дувана штетно дјелује на цијели организам и један је од фактора ризика који је заједнички за четири најзаступљеније болести у свијету: болести срца и крвних судова, малигне болести, дијабетес и хроничне респираторне болести. Поред здравствених, социјалних и економских посљедица, укључујући повећане трошкове лијечења и смањену продуктивност на радном мјесту, производња и употреба дуавана имају штетне ефекте на животну средину.

Опширније...

RIQAS и Дом здравља Челинац

RIQAS је највећа глобална асоцијација за вањску контролу рада лабораторије из Ирске у којој учествује преко 40 000 лабораторија широм свијета. Већ другу годину за редом учествовали смо у мјесечним контролама и резултати тих контрола су на овим сертификатима. Ово је доказ тачности и исправности рада лабораторије у Дому здравља Челинац.

Опширније...

Међународни дан борбе против рака: Заједно ка здравијој будућности!

С поносом се придружујемо Међународном дану борбе против рака и хтjели бисмо подсjетити све нас о значају превентивних активности у одбрани од ове изазовне болести. У Центру за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Челинац, посвећени смо подизању свијести и очувању заједнице о значају раног откривања и превенције рака што обављамо и у својим свакодневним прегледима.

Опширније...

Обиљежавање Европске недеље превенције рака грлића материце

Од 22. до 28. јануара 2024. године обиљежава се Европска недеља превенције рака грлића материце у циљу боље информисаности и унапређењу ставова о наведеном карциному.

Опширније...

ИЗИС ПУШТЕН У РАД!

Данас у ЈЗУ Дом здравља "Свети Врачеви" Челинац пуштен у рад Интегрисани здравствени информациони систем који је био ван функције од 31.12.2023. због последица хакерског упада.
Након обављених техничко безбједоносних протокола подигнут је систем са свим припадајућим модулима осим лабораторије која је дио екстерног сервиса.Конфигурација,радни процеси,приступ историји медицинских података функционишу у пуном капацитету.

Опширније...

Захваљујући возилу “Газ” возачи Дома здравља могу безбједно доћи до сваке куће пацијената

Захваљујући возилу “Газ” са четири вуче возачи Дома здравља могу безбједно доћи до сваке куће пацијената који морају на дијализу у свим временским условима.

Опширније...