Предавање о предностима ХПВ вакцинације и комуникацији између здравствених радника и пацијената

Данас је одржано предавање на теме предности и модела ХПВ вакцинације и комуникације између здравствених радника и пацијената. Предавања су одржали Лукић др Милена и др сци др мед Купрешак Драшко. Важно је покретати нове моделе и непрестано причати о позитивним стварима вакцинације.

Опширније...

ДАНАС ЈЕ СВЈЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИMA

Данас, на Свјетски дан без дуванског дима, позивамо све грађане да направе корак ка здравијој будућности - прекините пушење и мотивишите младе да никада не почну! Ове године данашњи дан се обиљежава под слоганом “Заштитимо дјецу од од утицаја дуванске индустрије”.

Опширније...

Предавање о превенцији меланома у Дому здравља

У петак је у Дому здравља организовано предавање у склопу кампање Еуромеланома која се током маја и јуна обиљежава у цијелој Европи. Пацијентима је приказан снимак о значају превенције и раном откривању малигних промјена на кожи. Такође присуствовали су пацијенти који су имали малигне промјене на кожи и подијелили своја искуства.

Опширније...

Обилежавање Свјетског дана хипертензије у Дому здравља Челинац: Подизање свијести о важности контроле крвног притиска

Данас је Свјетски дан хипертензије, који се обиљежава 17. маја. Ово је важна прилика за подизање свијести о важности превенције, ране дијагностике и контроле високог крвног притиска. Хипертензија, односно висок крвни притисак, један је од главних фактора ризика за настанак кардиоваскуларних болести.

Опширније...

Честитка медицинским техничарима од Дома здравља Челинац поводом њиховог дана

Дом здравља Челинац свим медицинским техничарима жели срећан дан медицинских сестара/техничара. Медицински техничари су у комплетном здравственом систему као и у нашем систему Примарне здравствене заштите веома важни у пружању ефикасне здравствене заштите становништва. Много доброг здравља и професионалних успјеха.

Опширније...

Захвалност ученицима медицинске школе поводом Свјетског дана медицинских сестара

Захвални смо Средњошколском центру Челинац и ученицима медицинске школе на поклону поводом Свјетског дана медицинских сестара/техничара.

Опширније...

Конференција у Неуму поводом Међународног дана медицинских сестара и техничара

Поводом обиљежавања Међународног дана медицинских сестара и техничара 12. маја, Фондација Фами у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Федералним министарством здравља организовала је од 10. до 12. маја конференцију у Неуму.

Опширније...

Превенција саобраћајних несрећа

Поводом превенције саобраћајних удеса данас смо заједно са Полицијском станицом Челинац нашим грађанима дијелили едукативне летке и допуњавали торбе са првом помоћи.

Опширније...