Министар здравља и социјалне заштите у Челинцу

ЧЕЛИНАЦ, 30. ЈУЛА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић обећао је данас директору Дома здравља у Челинцу Михајлу Ђурићу и начелнику општине Момчилу Зељковићу подршку за отварање центра за ментално здравље и унапређење стоматолошке службе.

ПОДРШКА ЗА ОТВАРАЊЕ ЦЕНТРА ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ

У садашњој ситуацији центар за ментално здравље имао би око 300 корисника, а могао би да опслужује и значајан број пацијената из Бањалуке.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске током радне посјете Челинцу разговарао је са начелником Зељковићем и директорима установа из овог ресора.

Након обиласка Дома здравља, Центра за социјални рад и службе Фонда здравствене заштите, Станић је рекао да су у челиначкој општини најизраженији проблеми из ове области у вези са социјалном заштитом, док је похвалио ситуацију када је ријеч о здравственој заштити.

"Дом здравља у Челинцу добро функционише, позитивно послује и у њему је осигурана економска одрживост. Од установа које сарађују са Домом здравља, као и од ресорног министарства и локалне заједнице, нема примједби. Породична медицина и хитна служба су на завидном нивоу, а информатичка служба чак предњачи на нивоу Републике", нагласио је Станић.