Међународни дан борбе против рака: Заједно ка здравијој будућности!

С поносом се придружујемо Међународном дану борбе против рака и хтjели бисмо подсjетити све нас о значају превентивних активности у одбрани од ове изазовне болести. У Центру за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Челинац, посвећени смо подизању свијести и очувању заједнице о значају раног откривања и превенције рака што обављамо и у својим свакодневним прегледима.

Како можемо заједно допринјети нашем општем здрављу?

1️⃣ Редовни медицински прегледи: Инвестирајте у своје здравље кроз редовне прегледе и скрининге. Рано откривање често значи успјешније лијечење.

2️⃣ Лична одговорност за здрав стил живота: Промјене у свакодневним навикама могу значајно смањити ризик од рака. Избјегавање токсичних навика и усвајање здравих, балансираних образаца исхране и физичке активности доприносе општој добробити.

3️⃣ Образовање и подизање свијести: учење о ризицима, превенцији и најновијим истраживањима у области онкологије кључно је за нашу заједницу. Осигурајмо се да свако има приступ информацијама неопходним за одржавање здравља.

4️⃣ Подршка и солидарност: Заједница која је усмерена на подршку и борбу заједно, представља јачу линију одбране од рака. Важно је помоћи онима који се боре са овом болешћу.

#чувајсвојездравље