Здравље зуба

ЗДРАВЉЕ ЗУБА УТИЧЕ НА ПЛОДНОСТ

      Лоше здравље зуба и зубног меса има негативан утицај на зачеће као и за гојазност, показала су најновија истразивања. Научници вјерују како је узрок за то присуство упала у усној шупљини. На основу података, жене које имају проблема са болести зубног меса су успијевале затруднити након 7 мјесеци, у односу на уобичајени просјек од 5 мјесеци. Истразивање је проведено на 3500 зена. Болести зубног меса као и самих зуба су већ повезане са већим ризиком за развој болести срца, шећерне болести (дијабетес) типа 2, ко и за спонтани побачај. Мускарци са истом проблематиком здравља зуба и зубног меса често имају смањен број сперматозоида.

Опширније...

Задње новости

Обилежавање Свјетског дана хипертензије у Дому здравља Челинац: Подизање свијести о важности контроле крвног притиска

Данас је Свјетски дан хипертензије, који се обиљежава 17. маја. Ово је важна прилика за подизање свијести о важности превенције, ране дијагностике и контроле високог крвног притиска. Хипертензија, односно висок крвни притисак, један је од главних фактора ризика за настанак кардиоваскуларних болести.

Опширније...

Честитка медицинским техничарима од Дома здравља Челинац поводом њиховог дана

Дом здравља Челинац свим медицинским техничарима жели срећан дан медицинских сестара/техничара. Медицински техничари су у комплетном здравственом систему као и у нашем систему Примарне здравствене заштите веома важни у пружању ефикасне здравствене заштите становништва. Много доброг здравља и професионалних успјеха.

Опширније...

Захвалност ученицима медицинске школе поводом Свјетског дана медицинских сестара

Захвални смо Средњошколском центру Челинац и ученицима медицинске школе на поклону поводом Свјетског дана медицинских сестара/техничара.

Опширније...

mzrs
čelinac
fzors