Дом здравља посјетио један од највећих психијатара данашњице

FB IMG 1511433451189Проф. др. Норман Сарториус, универзитетски професор и један од најистакнутијих психијатара своје генерације посјетио је Дом здравља Челинац. Повод ове посјете је ток имплементације пројекта „Успостављање система подршке удруживању корисника услуга у менталном здрављу“. Састанку су присуствовале и представнице Пројекта ментално здравље у БиХ, Ениса Мешић, лидерица компоненте ИИИ и њена асистентица Селмом Кукић.
Током састанка са др сци. Драшком Купрешаком, директором Дома здравља професору Сарториусу и представницима Пројекта ментално здравље у БиХ представљен је рад и резулати Дома здравља Челинац, затим Центра за заштиту менталног здравља Челинац, те реализоване активности пројекта који има за циљ унапређење менталног здравља на територији општине Челинац.

Опширније...

Дом здравља Челинац прославио Свете врачеве Козму и Дамјана 14.11.2017 у хотелу "Турист"

FB IMG 1511426214788Овом прилком уручене су двије захвалнице, министру др Драгану Богданићу за допринос у реализацији пројекта набавке санитетског возила и примаријусу др Зорану Поповићу из слузбе палијативне његе болнице у Градишци за професионализам и несебичну помоћ пацијентима и њиховим породицама у тешким тренутцима.
Славу дома здравља својим присуством уљепшали су бројни гости из Челинца и околине медју којима и начелник општине Момчило Зељковић,предсједник скупштине општине Дејан Куртиновић,народни посланик Владо Глигорић,директори здравствених установа Лакташи,Градишка,Котор Варош,директор Бање Врућица,одборници опстине Челинац,парох челиначки Дејан Поповић,чланови управног одбора,истакнути љекари,научни радници те радници и пензионери Дома здравља Челинац.

Опширније...

Потписан уговор за набавку шест санитетских возила за домове здравља

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас у Бањалуци уговор са директором фирме "Ауто-дијелови и сервис-БЛ" Жељком Савићем о набавци санитетских возила за шест домова здравља у Републици Српској, укупне вриједности 448.300 КМ.
Министар Богданић је истакао да су санитетска возила намијењена општинама Прњавор, Челинац, Пале, Хан Пјесак, Рудо и Шековићи.

"Ово су средства Свјетске банке, која су остала из пројекта изградње и реконструкције домова здравља и амбуланти породичне медицине. Добили смо сагласност, спровели процедуру, а 'Ауто-дијелови и сервис-БЛ' су најповољнији добављач, док је укупна вриједност 448.300 КМ", рекао је министар Богданић.

Опширније...

СВЈЕТСКИ ДАН СРЦА 29.СЕПТЕМБАР

270917Поводом обиљежавања Свјетског дана срца 29.9.2017.године од 10:00 до 13:00 Дом здравља Свети Врачеви Челинац у интервенцијама службе хитне помоћи организује АКЦИЈУ КОНТРОЛЕ ЗДРАВЉА
-Мјерење крвног притиска
-Савјети о правилној исхрани
-Промоција здравог стила живота
-Подјела едукативних брошура

Састанак са начелником општине Челинац!

1У сриједу 22.08.2017. године у просторијама Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац, одржан радни састанак на коме су присуствовали начелник општине г. Момчило Зељковић са сарадницима из сектора финансија и привреде друштвене дјелатности. Делегацију Дома здравља су чинили: директор др сци. др мед. Купрешак Драшко, секретар г Јаничић Драшко, рачуновођа госпођа Верица Топић, те замјеница предсједника управног одбора госпођа Свјетлана Вуковић.
У конструктивној атмосфери размјењивани су ставови и аргументи на теме од стратешког значаја за развој здравствене заштите на општини Челинац. Испољен је висок степен разумјевања по многим, а посебно на теми измјене Правилника о систематизацији радних мјеста са идејом да се дизајнира организациона структура која је оптимална да може да пружа 24 сатну здравствену заштиту високог квалитета а да је она уравнотежена са економским потенцијалима установе. Такође, разматране су и теме преласка пословања

Опширније...

Акција бесплатног мјерења HgbA1c у Дому здравља Челинац!

21208572 1626322947439960 1723238315 nУ уторак 29.08.2017. године у сарадњи са националним координатором за ДМ прим др Мирјаном Бојић реализоване пројектне активности у циљу ефикасне контроле гликемије и превенције компликација. Извршен је бесплатан преглед за 50-ак пацијената који болују од ДМ тип 2 као и преглед ендокринолога са савјетима о терапији и исхрани.

Опширније...

Обавијештење

Због одсуства др Бориса Зеца педијатра , у периоду од 21.8.2017 до 25.8.2017. године услуге педијатријског сервиса прузат ће др Весна Миљковиц субспецијалиста педијатар ендокринолог у радном времену од 16 до 20 h.
Заказивање прегледа могуће је и у првој и у другој смјени.
Вакцинација дјеце се обавља сваки дан без прекида.
За све додатне имформације обратите се слузби педијатрије на број телефона 051 /491-888

Aсертивна комуникација

140817У Дому здравља одржана је радионица асертивне комуникације за кориснике услуга у менталном здрављу.
У уводном дијелу радионице учесницима је представљен концепт асертивности и значај ових вјештина за ментално здравље и међуљудске односе.
Асертивност представља здрав начин комуникације у којем уз љубазност чврсто заузимамо свој став поштујући другу особу.
У главном дијелу радионице кроз дискусију и интерактиван рад, као и практичне примјере комуникације представљене су основне технике ношења са манипулацијом у комуникацији.

Опширније...

Школа за труднице

180717 1У Дому здравља Челинац, у оквиру Школе за труднице ,континуирано сваког ПОНЕДЕЉКА, са почетком у 18:00 х проводи се ПСИХОФИЗИЧКА ПРИПРЕМА ТРУДНИЦА за порођај.
До сада полазнице су научиле три технике дисања и технику опуштања те њихову примјену у трудноћи. Поред тога раде основни програм вјежби, који подразумијева комбинацију елемената фитнеса, јоге и пилатеса.
УТИЦАЈ ВЈЕЖБАЊА на трудницу је вишеструк:
боље спавају, мањи је пораст тјелесне тежине, смањује се умор, отоци екстремитета, болови и грчеви у мишићима ногу, боља је циркулација и покретљивост труднице.

Опширније...