Календар здравља

ЈАНУАР
21.-28. јануар Европска недеља превенције рака грлића материце
31.01. националнои дан борбе против пушења

ФЕБРУАР
4. фебруар Свјетски дан борбе против рака
12. фебруар Свјетски дан сексуалне и репродуктивне свијести
28. фебруар Свјетски дан ријетких болести  

МАРТ
8. март Дан женских права
11. март Свјетски дан бубрега
22. март Свјетски дан вода
24. март Свјетски дан борбе против туберкулозе

Опширније...

Предавање на тему шећерне болести

Дана 16.11. Центар за промоцију здравља и превенцију болести, стања и повреда за 30 ђака ОШ "Милош Дујић" Челинац одржано је предавање на тему шећерне болести, рана превенција у дјечијем добу. Едукативни час одржала је Миљковић др Весна.

Опширније...

Свјетски дан шећерне болести

Поводом свјетског дана шећерне болести фирма "MEDICOM" Бијељина и Удружење грађана за подршку обољелим од дијабетеса у Републици Српској "Плави круг РС" донирали су 2 апарата за мјерење шећера у крви те одржали едукативни час у Сали за састанке Дома здравља.

Опширније...

Слава Дома здравља св.Врачеви

У понедељак 14.11. обиљежена је слава Дома здравља св.Врачеви. по традиционалном обичају ломљењем славског колача и кољивом у кругу запослених и одређеног броја гостију. Овом приликом присутнима су се обратили начелник општине Владо Глигорић и директор Дома здравља Драшко Купрешак.

Опширније...

Слава Дома здравља

Захвални смо ученицима, наставницима и директорици Средње медицинске школе у Челинцу на поклонима поводом славе Дома здравља. Много среће и успјеха у даљем школовању и раду желимо нашим будућим колегама.

Опширније...

Обиљежавање Свјетског дана менталног здравља

Поводом обиљежавања Свјетског дана менталног здравља јуче је у УКЦ РС одржана свечана церемонија уручења диплома за полазнике едукације дјечије и адолесцентне псхијатрије, коју су успјешно завршиле др Сања Греб Радмановић - спец. психијатрије, Жељка Стевановић - дипл. психолог и психотерапеут, и Јелена Јанковић - окупациони терапеут и медицинска сестра из Центра за ментално здравље Дома здравља Челинац.

Опширније...

Хематолог

ОБАВЈЕШТАВАМО становништво да је у Специјалистичкој амбуланти почела са радом Церић др Амела хематолог под повољним условима. Позивамо заинетерсовано становништво да се закаже на преглед на број 051/491-880.

Позивамо грађанке

Позивамо грађанке да се пријаве на бесплатне превентивне прегледе мамографије за кориснице преко 50 година које нису радиле наведени преглед у назад двије године и не болују од карцинома дојке.
Пријајава на преглед се врши преко тима породичне медицине и надлежне РТГ службе.

Радна посјета

Екипа Ургентног центра Универзитетског клиничког центра Републике Српске у радној посјети нашем Дому здравља. Циљ је боља сарадња а све у интересу правовременог и тачног збрињавања ургентних стања.

Опширније...

Јачања сестринства у БиХ

У оквиру пројекта "Јачања сестринства у БиХ" који спроводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске уз сарадњу Фондације Фами и Амбасаде Швајцарске у БиХ, одржана је тродневна едукација у Теслићу за медицонске техничаре на тему "Комуникацијске вјештине" . Испред нашег Дома здравља едукацији је присуствовала надзорна медицинска сестра Јелена Јанковић

Опширније...