Породична медицина

Од 01.06.2015 године уведена је II смјена за породичну медицину која ради од 12:00х до 20:00х.

Пацијенти се примају путем заказивања на број 551/044. Тим пружа здравствену заштиту у матицним просторијама (радним просторијама). Поред тога у просторијама службе хитне помоћи ради: тим, доктор, сестра и возач у времену од 15:00х до 07:00х и пружа услуге из области ургентне медицине. Контакт телефон за СХП је 551-015 или 124.

 

Стара Дубрава

У Старој Дубрави 05.06.2015 године отворена је СТОМАТОЛОШКА АМБУЛАНТА.

На церемонији отварања присутни начелник општине господин Момчило Зељковић, предсједник скупштине Кичић Видосав, одборници скупштине општине Челинац, директори јавних установа.

Опширније...

Служба хитне помоћи

У склопу унапређења рада службе хитне помоћи започета је едукација чланова радног тима.

Предавање обухвата теме организације рада у служби хитне помоћи Челинац. Извршена је анализа стања опреме, те је обрађен тематски блок везан за тријажу пацијената, излазак на терен и друге значајне теме. Едукација ће се наставити у јулу мјесецу.

 

Распоред рада

ХИТНА ПОМОЋ 01.06.2015. Ради од 15:00  до 07:00
Викендом и празником од 07:00 до 07:00

1. смјена - 4 тима - 07:00 - 15:00
2. смјена - 1 тим - 12:00 - 20:00

Опширније...

Уручено рјешење о сертификацији Дома здравља Челинац

ЧЕЛИНАЦ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић уручио је данас директору Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац Михајлу Ђурићу рјешење о сертификацији ове здравствене установе. 

Богданић је истакао да је ријеч о здравственој установи која је испунила све прописане стандарде сигурности и квалитета.

Опширније...

Почела вакцинација против сезонског грипа

Дом здравља је данас почео вакцинисање против сезонског грипа становништва које има право на бесплатну вакцину.
Ради се о инактивисаној, неживој вакцини тако да се искључује могућност да се особа зарази вирусом грипа приликом вакцинисања.Обавеза је да се испоштују мјере предстрожности прије апликације вакцине.  Опште контраиндикације су: акутна болест, тјелесна температура виша од 38°C и алергијске реакције на претходно давање вакцине, док су посебне контраиндикације алергије на неку од компоненти вакцине - вакцину не би требало да примају особе које су алергичне на кокошија јаја.

Опширније...

Од октобра до краја децембра промјена доктора без навођења разлога

Подсјећамо осигурана лица Фонда здравственог осигурања РС да у периоду од октобра до краја децембра имају могућност да промијене свог изабраног доктора породичне медицине, педијатра или гинеколога, без навођења разлога промјене.

Опширније...

Министар здравља и социјалне заштите у Челинцу

ЧЕЛИНАЦ, 30. ЈУЛА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић обећао је данас директору Дома здравља у Челинцу Михајлу Ђурићу и начелнику општине Момчилу Зељковићу подршку за отварање центра за ментално здравље и унапређење стоматолошке службе.

Опширније...