Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске и начелника општине Челинац поводом Свјетског дана менталног здравља

Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске и начелника општине Челинац поводом Свјетског дана менталног здравља. Поред обиласка наше установе гости су присуствовали једном од редовних састанака радно окупационе терапије са нашим корисницима.

Опширније...

У Мркоњић Граду успјешно је окончан други дио петодневне додатне едукације из сестринства

У Мркоњић Граду успјешно је окончан други дио петодневне додатне едукације из сестринства у заједници, коју подржава Пројекат јачања сестринства у Босни и Херцеговини.

О важним темама говорило је 11 искусних предавача, а учешће на едукацији уз бројне вјежбе узела је 31 медицинска сестра/техничар, те 7 домова здравља.

Опширније...

Драшко Купрешак учествовао је у Сарајеву у раду конференције "Политике на Балкану"

Дана 22.11.2023. године директор Дома здравља Челинац прим sci Драшко Купрешак учествовао је у Сарајеву у хотелу Хилс у раду конференције "Политике на Балкану" који има за циљ унапређење положаја примарне здравствене заштите.

Опширније...

Драшко Купрешак је учествовао у раду савјетодавног одбора за пројекат "Здраве заједнице у БиХ"

Дана 21.11.2023. године директор Дома здравља Челинац прим др sci Драшко Купрешак у хотелу Термаг на Јахорини учествовало је у раду савјетодавног одбора за пројекат "Здраве заједнице у БиХ" који ће реализовати и у Републици Српској. Швајцарска амбасада је главни донатор и овим пројектом има за циљ унапређење програма превенције и креирање здравих заједница у мултидисциплинарном погледу.

Опширније...

Компанија Мадра д.о.о. из Челинца и власник Марио Шуман дали су на бесплатно кориштење возило за потребе превоза медицинских техничара

ЗАХВАЛНОСТ ДРУШТЕВНО ОДГОВОРНИМ КОМПАНИЈАМА: - Компанија Мадра д.о.о. из Челинца и власник Марио Шуман дали су на бесплатно кориштење возило за потребе превоза медицинских техничара на обуку из пројекта Јачања сестринства у БиХ којом је обухваћена шестодневна едукација у Мркоњић Граду на тему кућних посјета. - Захвални смо компанији "DAL CIN" д.о.о. из Челинца и власнику Здравку Петровић на донацији 1.000,00КМ за набавку нових униформи за запослене раднике у Дому здравља Челинац.

Опширније...

Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске

Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске и начелника општине Челинац поводом Свјетског дана менталног здравља.
Поред обиласка наше установе гости су присуствовали једном од редовних састанака радно окупационе терапије са нашим корисницима.

Опширније...

Били смо домаћини едукације о сестринству

Били смо домаћини едукације о сестринству у заједници намјењену медицинским техничарима.
Ова едукација је дио пројекта јачања седтринства у заједници који се имплементира у сарадњи фондације Фами и Министарства здравља и социјалне заштите у влади Републике Српске.

Опширније...

Дом здравља Челинац је домаћин првог петодневног дијела додатне едукације из сестринства

➡️Дом здравља Челинац је домаћин првог петодневног дијела додатне едукације из сестринства у заједници коју подржава Пројекат јачања сестринства у БиХ.

У едукацији учествују:

✔️31 мотивисана медицинска сестра-техничар
✔️12 искусних предавача
✔️7 домова здравља

Опширније...