Терапија за лица са потешкоћама у менталном здрављу

У Центру за заштиту менталног здравља Челинац почела је радно-окупациона терапија за лица са потешкоћама у менталном здрављу.
Група се окупља једном седмично, са члановима групе ради Јелена Јанковић медицински техничар и радни терапеут.
Радно-окупациона терапија је један од начина превенције погоршања душевне болести јер јача концентрацију, удаљава од опсесивних мисли, апатије и очајања.
Позивамо све кориснике, али и чланове њихових породица да нам се придруже, како би заједно лакше пребродили болест и оснажили здраве потенцијале који постоје у свакој личности.

Опширније...

Физичка активност

 

🌎 🌎 Кључ је у физичкој активности. Мање времена испред екрана, више игре и рекреације!  ❤️ #HealthForAll #SDGs

Центар за ментално здравље

У Центру за ментално здравље Дома здравља Челинац са радом је почела др Сања Греб Радмановиц специјалиста психијатрије која ординира понедељком ,сриједом и петком од 12 до 15 х а уторком и четвртком од 7 до 15х.
Прегледи се заказују лично или путем телефона 051 491 887.
На овај начин кадровски Центар за ментално здравље се заокрузује и у будуцности фокусираце се на превентивне активности из области менталног здравља.

Акција набавке информатичке опреме

Компанија Инкопром Челинац подржала је акцију набавке информатичке опреме за пословне процесе у Дому здравља Челинац. Овом приликом им се захваљујемо на друствено одговорној политици коју воде.

Нова телефонска линија

У Дому здравља Челинац Хигијенско епидемиолошка служба добила је директну телефонску линију.
За све информације грађани могу да позову техничаре Хигијенско епидемиолошке службе на број телефона 051 491 909

Искористите викенд за шетњу и релаксацију.

Искористите викенд за шетњу и релаксацију...  🌷 #zdravlje
Шетња, трчање, планинарење, физичка активност...  😍 Одрасле здраве особе (18-64 год.) требају барем 150 минута аеробне физичке активности умјереног интензитета током седмице да би побољшали кардиореспираторни и мишићни фитнесс, здравље костију, те умањили ризик од незаразних болести и депресије.  🍀 #WHO#BIH #HealthForAll #SDGs

Опширније...

Превенција карцинома коже и бринимо за своје здравље

У Дому здравља Челинац 28.06.2018 по први пут је организована акција “Превенција карцинома коже и бринимо за своје здравље “у којем су урађени бесплатни прегледи младежа-дерматоскопија за грађане општине Челинац .У акцији је прегледано око 70 пацијената.
Овом приликом се захваљујемо специјалистима дерматологије др Драгани Старовиц из Клиницког центра Бања Лука предсједници Удрузења дерматолога РС и др Алми Ковачевиц Туцек које су обавиле прегледе у склопу обиљежавања Европског дана борбе против меланома

Опширније...

Предавање

26.6.2018 уторак у 17х у великој сали Дома здравља Челинац доктор Јелена Чоловиц специјалиста гинекологије и акушерства одржаце предавање на тему "Трудноца и порођај"

Бринимо за здравље своје коже и превенција меланома

У четвртак 28.6.2018 године у великој сали Дома здравља Челинац у периоду од 16 до 19 х проводи се акција "Бринимо за здравље своје коже и превенција меланома".
Том приликом це др Алма Туцек и др Драгана Старовиц вршити бесплатне дермаскопске прегледе бенова. Позивамо све заинтересоване грађане да се одазову овој акцији.

Опширније...