Злостављање и занемаривање дјеце

У петак 19.7.2019 године у Дому здравља Челинац одржана је едукација за раднике Дома здравља на тему "Злостављање и занемаривање дјеце" у оквиру Локалног акционог плана за дјецу 2019 до 2022 године.
Предавачи на овој едукацији били су: Бранка Милун дипл.соц радник , Маја Маглов дипл.правник и Златко Пејаковиц дипл.психолог

Опширније...

ДЕФИНИСАТИ РАЗВОЈ И ОСАВРЕМЕНИТИ ПРИМАРНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ

ГРАДИШКА, 31. ЈУЛА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите
Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас у Градишци да је потребно јасно дефинисати развој домова
здравља у Републици Српској, што треба да буде наведено и у закону о социјалној заштити, како би се
осавременио приступ пружања примарне здравствене заштите, сходно потребама становништва.
Он је навео да су на данашњем састанку такав приступ рјешавању проблема прихватили директори домова
здравља Градишка, Србац, Лакташи, Прњавор, Дервента, Кнежево и Челинац.

Опширније...

Ујед змије

Ако вас уједе змија, потребно је примјенити мјере прве помоћи и обратити се љекарима. Ујед отровница познаје се по две убодне ранице на одстојању од шест до десет милиметара колики је размак отровних зуба наших врста.  Симптоми су: знојење, општа слабост, убрзано дисање, дијареја, повраћање и губитак свијести. Трагови уједа обично крваре, брзо се јавлја отеклина, утрнулост и црвенило. У неким случајевима могући су и масовни отоци.

Опширније...

Препоруке за љето

🌬 ☀️ Током великих топлота треба се расхладити и хидрирати.

💧 Редовно пијте воду
🚫 Избјегавајте алкохол и превише кафеина и шећера
🥗 Једите мале оброке али често
👕 Обуците лагану, широку одјећу
🕶 Носите шешир и сунчане наочале
💦 Расхладите се туширањем
⛱ Здравље за све #ХеалтхФорАлл

Опширније...

Радна посјета Дому здравља Требиње

Директор Дом Здравља Челинац примаријус др сци.др мед. Купрешак Драшко у радној посјети Дому здравља Требиње. На састанку презентована искуства у имплементацији трезорског модела пословања на који је Дом здравља Челинац успјешно прешао 2018 године.

Опширније...

Предавање на тему "Савремени бета блокатори "

У сали Дома здравља Челинац у петак 24.5.2019 одржано је предавање на тему  "Савремени бета блокатори " које је одржао др Никола Шобот -интерниста кардиолог и др Бојан Кузмановић специјалиста ортопедије са трауматологијом  на тему "Значај примјене фиксне комбинације парацетамола и трамадола у у терапији бола ".Предавању су присуствовали сви љекари Дома здравља Челинац а скуп је бодован од стране Савјета за здравље Републике Српске.

Опширније...

Уручена донација Дому здравља Челинац

Компанија Хемофарм донирала  је 50 мантила за све здравствене професионалце  ( докторе и  медицинске техницаре).
Такође је  договорена још једна донација у виду Агрегата за алтернативно снабдјевање електричном енергијом служби схп и лабораторије.

Опширније...

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Обавјештавају се грађани општине Целинац да, поред проглашеног ванредног стања проузрокованог поплавама, све службе Дома здравља „Свети Врацеви" Целинац  у Централном пункту    раде  оптималним капацитетима, а данас су парцијално у функцији и теренске амбуланте.  У случају погоршања тренутног стања или било каквих измјена у распореду рада служби и теренских амбуланти бићете правовремено обавјештени.