ДАРУЈМО КРВ -СПАСИМО ЖИВОТ

У сриједу 11.12.2019 године од 9 до 13 часова у просторијама ЈЗУ Дома Здравља" Свети Врачеви" Челинац а у организацији ОО Црвеног крста одржала се акција добровољног даривања крви.
Акцији се одазвало 94 добровољних давалаца крви. Прикупљено је 64 дозе крви.

Опширније...

Причамо о дојењу

10.12.2019.године у 16 х и 30 минута причамо о дојењу.
Предавач је др Славица Иванковиц Бенцуз ,педијатар нашег дома здравља.
Од 17 х и 30 минута води Вас Влатка Ђермановиц -Бојаниц кроз физички дио припреме за пород.
Не пропустите овај занимљив час .
Ваша "Радосница".

Опширније...

Трудноћа и порођај

У сали Дома здравља Челинац,дана 03.12.19, са почетком у 16х и 30 мин, одржано је предавање гинеколога и психолога,на теме Трудноћа и порођај, те Психолошки развој дојенчета. Предавање педијатра очекује се идући уторак у исто вријеме на тему: Дојење.. Након предавања одржан је 1.час психофизичке припреме трудница за порођај.Било је присутно 12 трудница

Опширније...

Школа за труднице

🎉Кренуо је децембарски циклус школе за труднице у Челинцу! 🎉 Чекамо вас сваког уторка у 17.30 у Дому здравља Челинац!  Придружите нам се

❤️#radosnica #skolazatrudnice #psihofizickapriprema #porod #psihofizičkapripremazaporođaj #school#pregnant #support #tehnikedisanja

Опширније...

Водич за менаџмент бола

У Дому Здравља Челинац 2.12.2019
промовисан је нови водич за болна стања настао као резултат сарадње удружења доктора породичне медицине РС,удружења фармаколога и Медицинског факуктета катедре за фармакологију.
У уводном дијелу директор Дома Здравља нагласио је значај примјене медицине засноване на доказима .
Предавање одрзали Декан медицинског факуктета у Бања Луци проф др Ранко Скрбиц,мр сц др Натаса Броцета и мр сц др Биљана Лакиц

Опширније...

Бројеви мобилних телефона

Бројеви мобилних телефона Службе хитне помоћи и Централе Дома здравља које грађани могу да користе у случају нестанка електричне енергије.

 

Опширније...

Слава Дома здравља Челинац

У друштву радника, пензионера, представника локалне власти, Министарства здравља РС и бројних сарадника и пријатеља у пријатном амбијенту хотела «Турист» челиначки Дом здравља прославио је своју славу Свете Козму и Дамјана (14. новембра).

Опширније...

Посјета Манастиру Липље

За чланове Удружења “ДУША” током протеклог мјесеца је уприличена је посјета Манастиру Липље, а затим и ручак на планини Борја.
Сам пут, као и посјета Манастиру, а касније и ручак протекли су у пријатној атмосфери дружења,. Сваки корисник имао је право да на излет поведе једног члана породице или пријатеља.
Активности су дио пројекта „Унапређење соматског здравља лица са менталним поремећајима из руралног подручја“ који проводи Удружење „ДУША“ у сарадњи са Пројектом менталног здравља у БиХ и Центром за заштиту менталног здравља Челинац. Пројектом је обухваћено 30.корисника ЦЗМЗ из руралних подручја, а циљ је очување и побољшање соматског здравља лица са потешкоћама у менталном здрављу.

Опширније...

Акција превентивних ултразвучних прегледа дојки

У знак подршке Октобру ,мјесецу борбе против рака дојке у Дому здравља Свети Врачеви Челинац ,уторак 29.10.2019.одржана је акција превентивних ултразвучних прегледа дојки.Укупно је прегледано 18 жена а прегледе је обавила др Јелена Чоловиц спец гинеокол.и акушерстава.

Опширније...

Међународни мјесец борбе против рака дојке

Према Календару јавног здравља,током октобра мјесеца обиљежава се Међународни мјесец борбе против рака дојке.Ова кампања се обиљежава у многим земљама свијета како би се скренула пажња на распрострањеност ове болести,те подигла свијест о значају превенције и раног откривања рака дојке.
У знак подршке Октобру ,мјесецу борбе против рака дојке Дом здравља Свети Врачеви Челинац у уторак 29.10.2019 од 9 до 12 сати организоваце акцију ултразвучних прегледа дојки за 16 жена старосне доби од 35 до 45 година које су позване преко тимова породичне медицине.
Овим смо жељели да подстакнемо жене да се јављају на превентивне прегледе јер је то најбољи нацин да се болест дијагностикује на вријеме,а самим тим повеца и степен изљечења.
Подсјецамо Вас да свака жена треба да:
-обавља самопреглед сваког мјесеца
-обави превентивни клинички преглед и/или ултразвук дојке
- започне са редовним мамографским прегледима дојки најкасније од 50.године живота.