У склопу кампање „чувај своје здравље“ обављен је преглед особа мушког пола старости преко 50 година и прегледи особа женског пола старости од 25 до 45 година

Дана 22. и 24.12.2023. године у амбуланти Дубрава Стара у организацији Центра за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Челинац, у склопу кампање „чувај своје здравље“ је обављен преглед особа мушког пола старости преко 50 година који је укључивао УЗВ стомака и вађење крви и анализа маркера ПСА.
 
Такође, обављени су и прегледи особа женског пола старости од 25 до 45 година који су укључивали бесплатни гинеколошки преглед (УЗВ и ПАПА тест) и узв дојки.

Опширније...

Организоване су едукације за медицинске раднике на тему дијабетеса

Поводом Међународног дана дијабетеса Удружење доктора породичне медицине и Дом здравља Челинац организовали су едукације за медицинске раднике на теме важне за ову болест. Такођер овом приликом, превентивно смо урадили преко 30 мјерења шећера у крви за наше грађане.

Опширније...

Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске и начелника општине Челинац поводом Свјетског дана менталног здравља

Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске и начелника општине Челинац поводом Свјетског дана менталног здравља. Поред обиласка наше установе гости су присуствовали једном од редовних састанака радно окупационе терапије са нашим корисницима.

Опширније...

У Мркоњић Граду успјешно је окончан други дио петодневне додатне едукације из сестринства

У Мркоњић Граду успјешно је окончан други дио петодневне додатне едукације из сестринства у заједници, коју подржава Пројекат јачања сестринства у Босни и Херцеговини.

О важним темама говорило је 11 искусних предавача, а учешће на едукацији уз бројне вјежбе узела је 31 медицинска сестра/техничар, те 7 домова здравља.

Опширније...

Драшко Купрешак учествовао је у Сарајеву у раду конференције "Политике на Балкану"

Дана 22.11.2023. године директор Дома здравља Челинац прим sci Драшко Купрешак учествовао је у Сарајеву у хотелу Хилс у раду конференције "Политике на Балкану" који има за циљ унапређење положаја примарне здравствене заштите.

Опширније...

Драшко Купрешак је учествовао у раду савјетодавног одбора за пројекат "Здраве заједнице у БиХ"

Дана 21.11.2023. године директор Дома здравља Челинац прим др sci Драшко Купрешак у хотелу Термаг на Јахорини учествовало је у раду савјетодавног одбора за пројекат "Здраве заједнице у БиХ" који ће реализовати и у Републици Српској. Швајцарска амбасада је главни донатор и овим пројектом има за циљ унапређење програма превенције и креирање здравих заједница у мултидисциплинарном погледу.

Опширније...

Компанија Мадра д.о.о. из Челинца и власник Марио Шуман дали су на бесплатно кориштење возило за потребе превоза медицинских техничара

ЗАХВАЛНОСТ ДРУШТЕВНО ОДГОВОРНИМ КОМПАНИЈАМА: - Компанија Мадра д.о.о. из Челинца и власник Марио Шуман дали су на бесплатно кориштење возило за потребе превоза медицинских техничара на обуку из пројекта Јачања сестринства у БиХ којом је обухваћена шестодневна едукација у Мркоњић Граду на тему кућних посјета. - Захвални смо компанији "DAL CIN" д.о.о. из Челинца и власнику Здравку Петровић на донацији 1.000,00КМ за набавку нових униформи за запослене раднике у Дому здравља Челинац.

Опширније...

Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске

Посјета министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске и начелника општине Челинац поводом Свјетског дана менталног здравља.
Поред обиласка наше установе гости су присуствовали једном од редовних састанака радно окупационе терапије са нашим корисницима.

Опширније...

Били смо домаћини едукације о сестринству

Били смо домаћини едукације о сестринству у заједници намјењену медицинским техничарима.
Ова едукација је дио пројекта јачања седтринства у заједници који се имплементира у сарадњи фондације Фами и Министарства здравља и социјалне заштите у влади Републике Српске.

Опширније...