Вакцинација

У складу са договором Владе Републике Србије и Републике Српске, радници Дома здравља”Свети Врачеви” Челинац, вакцинисани су против вируса Сарс-Цов-2 у вакциналном центру у Сремској Митровици, дана 18.02.2021. године,  те хвала Марију и Драгани Шуман на несебичној помоћи у обезбјеђивању два комбија за превоз запослених радника.

Опширније...

Честитка

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Сериолошка дијагностика - Антитијела на ЦОВИД-19 у Дому здравља Челинац.

Уторком и четвртком од 12 до 15 часова у лабараторији Дома здравља доступно је сериолошко испитивање антитијела од 40 КМ.
Овом дијагностичком процедуром добаијамо резултат о присутности IgG и IgM антитјела.

Обавијест

Агенција за акредитацију и сетрификацију обавила је редовну контролу Центра за заштиту менталног здравља којi је акредитован 2019. године. Наша служба и даље задовољава критеријуме и стандарде квалитета пружања услуга из области менталног здравља.

Платформа за оn line комуникацију

У Дому здравља Челинац проводи се пилот пројекат за Републику Српску одобрен од Министарства здравља Републике Српске у којем се тестира платформа за оn linе комуникацију са пацијентима корисницима услуга примарне здравствене заштите.
Ово је искорак у приближавању здравствене заштите путем кориштења модерних технологија посебно у доба Цовид 19 пандемије.

Опширније...

Превенција и контрола инфекције

02.07.2020 Дом здравља Челинац посјетиле су докторица Љубица Јандриц специјалиста епидемиолог и др Јела Аћимовић специјалиста епидемиолог из ЈЗУРС. Тема посјете је превенција и контрола инфекције у здравственим установама као и тренутна епидемиолоска ситуација у вези ЦОВИД -19.

Опширније...

У Дому здравља Челинац постављена заштитна стакла

У периоду пандемије заштита здравља здравствених професионалаца и пацијената је од кључног значаја. Руководство Дома здравља је из сопствених извора финансирала овај пројекат и уз велику и несебичну помоћ компаније Инцопром.Ово приликом им се захваљујемо на разумијевању

Опширније...

Започела едукација доктора службе хитне помоћи

У Дом здравља Челинац започела едукација доктора службе хитне помоћи из скреенинг ултразвука који ће олакшати брзу дијагностику акутних стања. Др Љубо Стајчић одрзао неколико уводних часова.

Опширније...