Упозорење за грађане поводом високих температура!

070717Обзиром на високе температуре Министарство здравља и социјалне заштите упозорава грађане Републике Српске да у наредном периоду, уколико је могуће, што мање времена проводе на отвореном, посебно у најтоплијим периодима дана.
Високе температуре могле би утицати на већину популације, те се препоручује, колико год је могуће, да се у најтоплијим периодима дана борави у затвореним и расхлађеним просторијама, суздржава од физичких напора, чешће тушира млаком водом и узима што више течности. Ово се посебно односи на хроничне болеснике код којих се могу јавити појачане тегобе, али и симптоми попут главобoље, опште слабости, раздражљивости, исцрпљености, као и проблеми са спавањем.

Опширније...

Ново у стоматологији!

030717

Брза израда комерцијалних, парцијалних и тоталних зубних протеза за само 3 дана, по цијени 230,00 КМ за парцијалне и 250,00 КМ за тоталне зубне протезе.

Донација ЛЦД-а

Донација ЛЦД-а Компаније Хемофарм тиму 1 за едукацију пацијената.
Овом приликом руководство дома здравља се јавно захваљује компанији на друствено одговорном понасању и подрсци у прузању здравствене застите становницима опстине Целинац!

Превентивни рад

210617 1Дом здравља у сарадњи са Дјецијим вртицем Невен наставља са својим превентивним радом и приблизавањем здравствене застите најмладјима.У том циљу дом здравља је организовао једном седмицно одлазак љекара,разговор и преглед малисана у опустеној атмосфери дјецијег вртица .

Опширније...

Криотерапија

190617У Дому здравља Челинац-служба гинекологије у суботу 17.06.2017. године урађен је први превентивни третман за лијечење "раница" и благих премалигних промјена - криотерапија.
Информације и упутства у служби гинекологије на број телефона 051/491-886 уз консултацију са надлежним гинекологом.

Донација ЛЦД-а Компаније

1Донација ЛЦД-а Компаније Хемофарм тиму 1 за едукацију пацијената.
Овом приликом руководство дома здравља се јавно захваљује компанији на друствено одговорном понасању и подрсци у прузању здравствене застите становницима опстине Целинац!

Опширније...

Почиње са радом реуматолог

07061724.6.2017. године, субота у 08:00 часова почиње са радом др Јовић Дарко - реуматолог са КЦ-а.
Цијене услуга:
- први прглед 30,00 КМ
- контролни 25,00 КМ
- узв локомоторног система 35,00 КМ
- пункција под контролом узв 40,00 КМ
- преглед + узв заједно 50,00 КМ

Криотерапија

310517 4У циљу унапређења здравствене заштите жена у Дому здравља Челинац - гинекологија, почиње са радом превентивни третман -криотерапија у сврху лијечења хроничних и благих премалигних промјена на грлићу материце. Наравно, у циљу превенције Ца грлића материце.

 

Опширније...

Психофизичка обука трудница за порођај

310517 1Дана 29.05.2017. године у 18 часова почела је са радом психофизичка обука трудница за порођај. Рад се одвија у групи од 7-10 трудница. Све заинтересоване труднице могу се јавити на гинекологију.

 

Опширније...

Oдржано предавање

290517 2У петак 26.05.2017.године у 13:00 часова одржано предавање на теме:
- исхрана у трудноћи са посебним освртом на фолате
-психофизичка припрема трудница за порођај, у Школи за труднице
Спонзор школе за труднице фармацеутска кућа Ел-Пхарма из Њемачке. Њен представник др Сузана Тубић говорила је о препарату Фемибион 1 и 2, а посебно о значају активног облика фолне киселине -метафолина унутар овог препарата. Инструктор за психо-физичку припрему трудница за порођај - Влатка Бојанић говорила је о плану и програму вјежби као и техника дисања за труднице.

Опширније...