Потписан уговор за набавку шест санитетских возила за домове здравља

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас у Бањалуци уговор са директором фирме "Ауто-дијелови и сервис-БЛ" Жељком Савићем о набавци санитетских возила за шест домова здравља у Републици Српској, укупне вриједности 448.300 КМ.
Министар Богданић је истакао да су санитетска возила намијењена општинама Прњавор, Челинац, Пале, Хан Пјесак, Рудо и Шековићи.

"Ово су средства Свјетске банке, која су остала из пројекта изградње и реконструкције домова здравља и амбуланти породичне медицине. Добили смо сагласност, спровели процедуру, а 'Ауто-дијелови и сервис-БЛ' су најповољнији добављач, док је укупна вриједност 448.300 КМ", рекао је министар Богданић.

Опширније...

СВЈЕТСКИ ДАН СРЦА 29.СЕПТЕМБАР

270917Поводом обиљежавања Свјетског дана срца 29.9.2017.године од 10:00 до 13:00 Дом здравља Свети Врачеви Челинац у интервенцијама службе хитне помоћи организује АКЦИЈУ КОНТРОЛЕ ЗДРАВЉА
-Мјерење крвног притиска
-Савјети о правилној исхрани
-Промоција здравог стила живота
-Подјела едукативних брошура

Састанак са начелником општине Челинац!

1У сриједу 22.08.2017. године у просторијама Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац, одржан радни састанак на коме су присуствовали начелник општине г. Момчило Зељковић са сарадницима из сектора финансија и привреде друштвене дјелатности. Делегацију Дома здравља су чинили: директор др сци. др мед. Купрешак Драшко, секретар г Јаничић Драшко, рачуновођа госпођа Верица Топић, те замјеница предсједника управног одбора госпођа Свјетлана Вуковић.
У конструктивној атмосфери размјењивани су ставови и аргументи на теме од стратешког значаја за развој здравствене заштите на општини Челинац. Испољен је висок степен разумјевања по многим, а посебно на теми измјене Правилника о систематизацији радних мјеста са идејом да се дизајнира организациона структура која је оптимална да може да пружа 24 сатну здравствену заштиту високог квалитета а да је она уравнотежена са економским потенцијалима установе. Такође, разматране су и теме преласка пословања

Опширније...

Акција бесплатног мјерења HgbA1c у Дому здравља Челинац!

21208572 1626322947439960 1723238315 nУ уторак 29.08.2017. године у сарадњи са националним координатором за ДМ прим др Мирјаном Бојић реализоване пројектне активности у циљу ефикасне контроле гликемије и превенције компликација. Извршен је бесплатан преглед за 50-ак пацијената који болују од ДМ тип 2 као и преглед ендокринолога са савјетима о терапији и исхрани.

Опширније...

Обавијештење

Због одсуства др Бориса Зеца педијатра , у периоду од 21.8.2017 до 25.8.2017. године услуге педијатријског сервиса прузат ће др Весна Миљковиц субспецијалиста педијатар ендокринолог у радном времену од 16 до 20 h.
Заказивање прегледа могуће је и у првој и у другој смјени.
Вакцинација дјеце се обавља сваки дан без прекида.
За све додатне имформације обратите се слузби педијатрије на број телефона 051 /491-888

Aсертивна комуникација

140817У Дому здравља одржана је радионица асертивне комуникације за кориснике услуга у менталном здрављу.
У уводном дијелу радионице учесницима је представљен концепт асертивности и значај ових вјештина за ментално здравље и међуљудске односе.
Асертивност представља здрав начин комуникације у којем уз љубазност чврсто заузимамо свој став поштујући другу особу.
У главном дијелу радионице кроз дискусију и интерактиван рад, као и практичне примјере комуникације представљене су основне технике ношења са манипулацијом у комуникацији.

Опширније...

Школа за труднице

180717 1У Дому здравља Челинац, у оквиру Школе за труднице ,континуирано сваког ПОНЕДЕЉКА, са почетком у 18:00 х проводи се ПСИХОФИЗИЧКА ПРИПРЕМА ТРУДНИЦА за порођај.
До сада полазнице су научиле три технике дисања и технику опуштања те њихову примјену у трудноћи. Поред тога раде основни програм вјежби, који подразумијева комбинацију елемената фитнеса, јоге и пилатеса.
УТИЦАЈ ВЈЕЖБАЊА на трудницу је вишеструк:
боље спавају, мањи је пораст тјелесне тежине, смањује се умор, отоци екстремитета, болови и грчеви у мишићима ногу, боља је циркулација и покретљивост труднице.

Опширније...

Одржано предавање

2Дом здравља Целинац је у сарадњи са Удрузењем зена" Бозур" реализовао предавање које је припремио и одрзао др Никола Собот спец кардиолог у просторијама Со.е Целинац
У пријатној атмосфери и разговору настојали смо да се пазња како струцне тако и опсте јавности усмјери ка цињеници да је хипертензија један од највецих јавно-здравствених изазова данасњице ,која са собом поред здравствених носи и велике социјалне и економске посљедице.

Опширније...

Предавање на тему "Хипертензија у фокусу са другим кардиоваскуларним обољењима"

070717 2Удружење жена "Божур" у сарадњи са Домом здравља Челинац организоват ће 13.7.2017. године (четвртак) у 19:00х у Великој сали СО.е Челинац предавање на тему "Хипертензија у фокусу са другим кардиоваскуларним обољењима".
Предавање це одржати доктор Никола Шобот специјалиста кардиолог са УКЦ Бања Лука ,ангажован као специјалиста консултант у Специјалистичкој амбуланти Дома здравља Челинац.
Предавање је усмјерно на ширење поруке "Крените путем здравог срца " наглашавајући значај здравих стилова живота као и значај превенције фактора ризика за настанак болести срца и крвних судова у свим популационим групама.
Придружите нам се !