Реализована сарадња

Обавјештавамо становништво да је реализована сарадња са специјалистом педијатром Миљковић др Весном и другим специјалистима са УКЦ Републике Српске.
Наиме, сарадња ће се реализовати на начин да ће поменути доктори пружати прегледе примарног нивоа здравствене заштите у Дому здравља Челинац три дана у седмици по седмичном плану рада.
У случају одсуства др Весне формиран је уговор са Домом здравља Бања Лука те се прегледи дјеце од 0 до 6 година могу обавити директним доласком у службу Дома здравља Бања Лука у јутарњим поподневним часовима те суботом.
Сви заинтересовани грађани могу добити додатне информације на број 051/491-888.
Овом приликом се захваљујемо свим корисницима Педијатријске службе на стрпљењу и повјерењу да ћемо ријешити и овај проблем те несметано наставити пружати услуге на корист боље и ефикасније здравствене заштите најмлађих становника наше Општине.

Обавјештавамо кориснике

Обавјештавамо кориснике да од наредне седмице 14.03.2022. године окончавамо рад привремене АРИ амбуланте која се налази поред улаза у СХП. Амбуланта је предвиђена као привремено рјешење које смо омогућили корисницима да би њихова посјета била што условнија и ефикаснија у околностима у којима смо се сви заједно нашли у претходном периоду, а такође како би сачували постојање других служби те безбеднију посјету за наше кориснике.
Пацијенти са респираторним тегобама убудуће се јављају у свој тим породичне медицине уколико је могуће у временском периоду од 7 до 9 часова уз обавезно ношење маске и пријављивање у надлежни тим породичне медицине.

Обавјештавамо становништво

Обавјештавамо становништво да су предузети сви неопходни кораци у фази обезбјеђења педијатра Дома здравља. У прелазном периоду пацијентима је на располагању Дом здравља Бања Лука уз неопходну упутницу и приватна здравствена установа др Радоњић, као и доктор из породичне медицине.
За све информације можете се јавити на број педијатријске службе 051/491-888.

Превентивни бесплатни ултразвук дојке

Поводом надолазећег међународног празника жена Дом здравља 5.3.2022. године организује превентивни бесплатни ултразвук дојке. Уз сарадњу са Удружењима која дјелују на територији општине Челинац и одређеном службом из Дома здравља делегиран је број од 30 жена којима ће се обавити превентивни преглед.

Дом здравља је посвећен превенцији и овим путем поклањамо бесплатне прегледе за наше драге мајке, супруге и баке.

Међународни дан ријетких болести

Међународни дан ријетких болести, основан на иницијативу Европског удружења за ријетке болести, од 2008. године обиљежава се сваке године последњег дана у фебруару.
У претходном периоду учињени су кораци да се додатно побољша квалитет и доступност здравствене заштите лица са ријетким болестима у Републици Српској. Потребно је да додатно повећавамо свијест о овим обољењима и потребама лица обољелих од ријетких болести.
Покажимо да бринемо!

Апел

Апелујемо на становништво да приликом доласка у Дом здравља истакну електронску здравствену картицу преко које се врши идентификација пацијента и унос у електронски систем рада.
Електронско пословање доприноси ефикаснијој услузи у здравственом систему Републике Српске.

Са радом почиње лабораторијски техничар

У амбуланти Стара Дубрава са радом почиње лабораторијски техничар понедељком, сриједом и петком од 7 до 13 часова.
Посвећени смо да теренске амбуланте имају што већи сет услуга у складу са законским нормама броја регистрованих пацијената а све у циљу приступачности и ефикасности здравствене заштите.

СТОМАТОЛОГИЈА

Од 21.02.2022. године уводимо рад дежурног стоматолога суботом.
Пацијенти са болним стањима, отоком и другим хитним стањима у стоматологији могу да се обрате дежурној служби хитне помоћи суботом која ће прослиједити позив за дежурног стоматолога по раније направљеном распореду рада дежурних стоматолога. Тражена услуга ће се обавити у договореном временском периоду у складу са позитивном праксом рада стоматолошких амбуланти.

Амбуланта за респираторне тегобе

Обавјештавамо суграђане да усљед смањења посјета пацијената са респираторним тегобама, а по препоруци надлежног министарства, редукујемо рад АРИ амбуланте и то прва смјена од 7 до 15 часова а друга смјена од 17 до 19 часова.

Обавијест

Обавјештавају се сва правна и физичка лица, као и радници Дома здравља да ће се у 13:00 часова у кругу Дома здравља, испред просторија Хитне медицинске помоћи обавити продаја путем директне погодбе возила Дома здравља Шаран.
Сви заинтересовани могу од 13:00 часова могу погледати ауто и потом присуствовати директној продаји возила, а заинересовани понудачи су дужни да у затвореним ковертама доставе понуде комисији, која ће потом извршити отварање коверти и одабрати најбољег понуђача којије доставио највишу цијену за продају возила.
Са најповољнијим понуђачем ће се сачинити Уговор о продаји у којем ће се навести осим купопродајне цијене и временски рок и начин преузимања возила од стране новог власника. Ова обавијест је објављена на Огласној плочи Дома здравља, а осим тога ће се радници Дома здравља обавијестити и путем Viber групе.

Документ