У току је вакцинација против сезонског грипа

Вакцине по бесплатном моделу у одређеним количинама за одређене дијагнозе.
Вакцине по комерцијалном моделу по цијени од 26,00КМ.
Вакцине можете преузети и добити у тиму породичне медицине.

ВАЖНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Од 29.11.2021. године почела је са радом нова Амбуланта за респираторне тегобе. Амбуланта се налази уз улаз у Службу хитне помоћи, прилазни пут са задње стране Дома здравља.
Сви пацијенти са респираторним тегобама могу да се јаве у наведену амбуланту од 7 до 20 часова. Режим рада за контролне прегледе пацијената који имају потврђену Ковид инфекцију у првој смјени од 11 до 13 часова, а у другој смјени од 19 до 20 часова. Комплетна дезинфекција од 13 до 13:20 и од 15 до 15:20 часова.
Број АРИ амбуланте је 051/493-353 , број централе Дома здравља је 051/551-044.
Апелујемо на становништво да се придржава режима рада те да се јавља у наведену амбуланту за све респираторне тегобе.

Опширније...

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РЕЦЕПТЕ И УПУТНИЦЕ

Овом приликом обавјештавамо кориснике услуга Дома здравља да Фонд здравственог осигурања Републике Српске уводи нови опреативни систем у све здравствене установе па и у Дом здравља Челинац и да је то разлог гужви које се стварају у последње вријеме због успореног рада.
У циљу рјешавања датог проблема одређен је један тим породичне медицине да ради само административне послове како би смањили чекања.

ВАКЦИНАЦИЈА БУСТЕР ДОЗОМ

Обавјештавамо становнике општине Челинац да од понедељка 1.11.2021. године започињемо са вакцинацијом трећом дозом. Вакцинација тзв. бустер дозом, односно трећом дозом, извршаваће се у Вакциналном центру ЈЗУ Дом здравља и у подручним амбулантама сваки радни дан од 12 до 15 часова.

Опширније...

Едукација запослених у Служби хитне медицинске помоћи.

Ресусцитациони савјет Републике Српске уз сарадњу са Домом здравља одржао је едукацију за запослене из области Ургентне медицине са освртом на практичне начине и збрињавање стања без виталних функција. Савјет се бави преношењем препорука европских и свјетских ресусцитационих савјета и алгоритама, поступака утврђених на научним скуповима тијела која су водећа у овој области и организацијом курсева и семинара на којима се стичу знања и вјештине у овој области. Циљ једне овакве едукације јесте управо стицање вјештина да би збрињавање пацијената било што ефикасније, а све у циљу заштите здравља нашег становништва.

Опширније...

Вакцинација

Од септембра у теренским амбулантама: Јосавка, Бранесци и Укрина, поцела је вакцинација лица против ЦОВИД-19, Синофарм вакцином. Овим зелимо свим лицима да омугуцимо лакси приступ вакцини, како би се сто веци број људи вакцинисао и тиме сто прије створио колективни имунитет.

Опширније...

Mобилни тим вакцинисао 10 заинтересованих лица

Дана 9.9.2021. године мобилни тим је вакцинисао 10 заинтересованих лица који због непокретности или неког другог разлога нису у могућности доћи у Вакцинални центар Дома здравља. До сада смо вакцинисали 3730 особа. Тренутно су 26 особе позитивне на вирус COVID-19, а под надзором су 43 лица.

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ COVID-19

На основу одлуке републичког стаба бр. 91 од 08.07.2021. године, успоставља се нови модел вакцинације против COVID-19 и то у времену од 7 до 19 часова радним даном, а суботом од 7 до 15 часова. Вакцинација у периоду од 7 до 15 часова, радним даном, обавља се у вакциналном пункту- лијева страна централног објекта Дома здравља. За вакцинацију од 15 часова радним даном грађани се требају јавити на тријажу гдје ће добити смјернице гдје и како ће се вакцинисати. Вакцинација суботом се обавља преко службе хитне помоћи од 7 до 15 часова, те се грађани требају јавити дежурној екипи .Такође, именован је и мобилни тим за вакцинацију грађана који су непокретни. Број грађана који ће бити вакцинисани зависиће од дозначеног броја вакцина од стране Института за заштиту здравља Републике Српске.

Супервизијска посјета у Центру за заштиту менталног здравља

Супервизијска посјета у Центру за заштиту менталног здравља везано за едукацију рада са дјецом и адолесцентима.

Супервизији су присуствовали професор др Мира Спремо субспецијалиста дјечије психијатрије, доцент др психолог Татјана Марковић Басара и Александра Дејановић виша мед. сестра те испред наше установе Греб Радмановић др Сања спец. психијатар, психолог Жељка Стевановић и Јелена Јанковић.

У Дому здравља вакцинисано 70 особа преко 65 година вакцином Синовак


Данас је у нашем Дому здравља вакцинисано 70 особа преко 65 година вакцином Синовак, без нежељених ефеката.

До сада смо вакцинисали 409 лица преко 65 година. Имунизација становништва тече одређеном динамиком испоруке вакцина од стране Института.

Опширније...