Уручене захвалнице

18.4.2022. године смо уручили захвалнице партнерским Институцијама Средњошколског центра, Центра за културу, физичку културу, образовање и информисање и Црвеног Крста Челинац за несебичну сарадњу за вријеме имунизације становништва.

Наставак обиљежавања Свјетског дана здравља

Наставак обиљежавања Свјетског дана здравља са нашим малишанима.
Дјеца из групе старијег предшколског узраста Дјечијег вртића "Невен" Челинац посјетили су Дом здравља гдје су забиљежили своје прво упознавање ове установе. Приказани су едукативни анимирани садржајии, стоматолошка амбуланта те за њих најзанимљивија хитна помоћ. 8.4.2022. године је Дом здравља био пун дјечијих осмјеха што нас је заиста посебно радовало.
Овом приликом подијелили смо им симболичне поклоне али и од њих добили два прелијепа цртежа те се овом приликом захваљујемо нашим малишанима на посјети и труду те Дјечијем вртићу "Невен" Челинац на сарадњи.

Опширније...

Потписан Колективни уговор

Данас је потписан Колективни уговор између репрезентативног Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске и послодавца Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац.
Уговором је обезбјеђен низ квалитетних рјешења којима се побољшава статус радника у Дому здравља.

Свјетски дан здравља

Заједно са суграђанима обиљежили смо Свјетски дан здравља уз сарадњу са Средњошколским центром и ОО Црвени крст Челинац.
Бесплатним мјерењем крвног притиска, сатурације, шећера у крви и мјерењем тежине скренули смо пажњу на важност превентивних прегледа. Дом здравља је овогодишњим планом рада интензивирао превентивне прегледе које сматрамо нарочито важним за бољу здравствену заштиту становништва.
Наша планета наше здравље.

Опширније...

Редован стоматолошки преглед

Редован стоматолошки преглед је потребно урадити најмање два пута годишње како бисте на вријеме спријечили појаву и развој болести зуба и усне дупље. Здравље усне дупље је неопходно за функционисање осталих система и цјелокупног организма.
У нашој стоматолошкој амбуланти можете обавити прегледе те повољно обезбједити сљедеће услуге:
- први прглед дјеце
- едукација о одржавању оралне хигијене
- превенција каријеса – заливање фисура
- полирање зуба - уклањање меких наслага
- ултразвучно отклањање зубног каменца и пигментације са зуба

Опширније...

Обавјештавамо становништво

Обавјештавамо становништво да од 23.03.2022. године на располагању су нове изузетно повољне лабораторијске комерцијалне услуге и то без упутнице.
Лица која желе да ураде Д-Димер, ПСА тест, ТСХ,Т4, Т3, Калпотректин фрее, Хелико Пyлоорy тест, Тропонин, Ферритин то могу да ураде и без ранијег прегледа доктора уз јављање у Лабораторију Дома здравља.
Додатне информације о цијени услуга и начину рада можете добити позивањем на број 051/551-044.

Рад доктора у служби педијатрије

Рад доктора у служби педијатрије биће организован по седмичном плану а о терминима присуства доктора можете се информисати на број службе 051/491-888 или на централни број Дома здравља 051/551-044.
Рад педијатријске службе обухвата све уговором планиране обавезе које су склопљене са Фондом здравственог осигурања Републике Српске, а односе се на примарну здравствену заштиту дјеце од 0 до 6 година. Прегледи и давање терапије за болесну дјецу, прегледи за имунизацију, имунизација и остали послови у савјетовалишту, систематски прегледи те све остале предвиђене услуге на располагању су за све кориснике.
Менаџмент ће и у будуће рјешавати све проблеме и изазове са којим са суочава ова, али и остале службе. Све и циљу приступачније и ефикасније здравствене заштите за становнике општине Челинац те у том погледу испуњавамо и надограђујемо наше капацитете.

Реализована сарадња

Обавјештавамо становништво да је реализована сарадња са специјалистом педијатром Миљковић др Весном и другим специјалистима са УКЦ Републике Српске.
Наиме, сарадња ће се реализовати на начин да ће поменути доктори пружати прегледе примарног нивоа здравствене заштите у Дому здравља Челинац три дана у седмици по седмичном плану рада.
У случају одсуства др Весне формиран је уговор са Домом здравља Бања Лука те се прегледи дјеце од 0 до 6 година могу обавити директним доласком у службу Дома здравља Бања Лука у јутарњим поподневним часовима те суботом.
Сви заинтересовани грађани могу добити додатне информације на број 051/491-888.
Овом приликом се захваљујемо свим корисницима Педијатријске службе на стрпљењу и повјерењу да ћемо ријешити и овај проблем те несметано наставити пружати услуге на корист боље и ефикасније здравствене заштите најмлађих становника наше Општине.

Обавјештавамо кориснике

Обавјештавамо кориснике да од наредне седмице 14.03.2022. године окончавамо рад привремене АРИ амбуланте која се налази поред улаза у СХП. Амбуланта је предвиђена као привремено рјешење које смо омогућили корисницима да би њихова посјета била што условнија и ефикаснија у околностима у којима смо се сви заједно нашли у претходном периоду, а такође како би сачували постојање других служби те безбеднију посјету за наше кориснике.
Пацијенти са респираторним тегобама убудуће се јављају у свој тим породичне медицине уколико је могуће у временском периоду од 7 до 9 часова уз обавезно ношење маске и пријављивање у надлежни тим породичне медицине.