Обилежавање Свјетског дана хипертензије у Дому здравља Челинац: Подизање свијести о важности контроле крвног притиска

Данас је Свјетски дан хипертензије, који се обиљежава 17. маја. Ово је важна прилика за подизање свијести о важности превенције, ране дијагностике и контроле високог крвног притиска. Хипертензија, односно висок крвни притисак, један је од главних фактора ризика за настанак кардиоваскуларних болести.

Опширније...

Честитка медицинским техничарима од Дома здравља Челинац поводом њиховог дана

Дом здравља Челинац свим медицинским техничарима жели срећан дан медицинских сестара/техничара. Медицински техничари су у комплетном здравственом систему као и у нашем систему Примарне здравствене заштите веома важни у пружању ефикасне здравствене заштите становништва. Много доброг здравља и професионалних успјеха.

Опширније...

Захвалност ученицима медицинске школе поводом Свјетског дана медицинских сестара

Захвални смо Средњошколском центру Челинац и ученицима медицинске школе на поклону поводом Свјетског дана медицинских сестара/техничара.

Опширније...

Конференција у Неуму поводом Међународног дана медицинских сестара и техничара

Поводом обиљежавања Међународног дана медицинских сестара и техничара 12. маја, Фондација Фами у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Федералним министарством здравља организовала је од 10. до 12. маја конференцију у Неуму.

Опширније...

Превенција саобраћајних несрећа

Поводом превенције саобраћајних удеса данас смо заједно са Полицијском станицом Челинац нашим грађанима дијелили едукативне летке и допуњавали торбе са првом помоћи.

Опширније...

Захвалност "МГ-РОЛОПЛАСТ" и "ФАРМАКОЛОГ" за Донације које унапређују Гинеколошку Службу КСЗ

Захвалност компанији "МГ-РОЛОПЛАСТ" на донацији тракастих завјеса и фирми "ФАРМАКОЛОГ" на донацији лампе која ствара оптималне услове за кориснике Гинеколошке службе КСЗ

Опширније...

ПРОЈЕКАТ “ЗДРАВЕ ЗАЈЕДНИЦЕ”

Пројекат финансиран од стране Швицарске амбасаде а имплементиран од стране Института за популацију и развој прво је започео у општини Челинац од 11 Локалних заједница из Републике Српске које су дио пројекта.

Опширније...

Моје здравље, моје право - акција поводом Свјетског дана здравља

Поводом јучерашњег Свјетског дана здравља, данас смо, у сарадњи са Средњошколским центром и Црвеним Крстом искористили прелијеп сунчан дан на шеталишту у Челинцу да се бавимо превенцијом.

Опширније...