Реализовано 23 бесплатних ултразвучних прегледа абдомена у Челинацу

У петак 5.7.2024. године реализовано је 23 бесплатних прегледа ултразвука абдомена. Превентивни прегледи су саставни дио свакодневних послова у Дому здравља Челинац.

Опширније...

Унапређење знања и размена искустава у области третмана рана

Предавање на тему Третман ране одржала је Смиља Маринковић главна медицинска сестра кардиохриругије УКЦ Републике Српске. Дом здравља Челинац ради на континуираном унапређењу нашег кадра.

Опширније...

Пилотирање Књиге професионалних и личних компетенција у здравственој њeзи RS

Дом здравља Бијељина и Зворник били су домаћини пилотирању Књиге професионалних и личних компетенција у области здравствене његе у Републици Српској. 

Опширније...

Предавање о предностима ХПВ вакцинације и комуникацији између здравствених радника и пацијената

Данас је одржано предавање на теме предности и модела ХПВ вакцинације и комуникације између здравствених радника и пацијената. Предавања су одржали Лукић др Милена и др сци др мед Купрешак Драшко. Важно је покретати нове моделе и непрестано причати о позитивним стварима вакцинације.

Опширније...

ДАНАС ЈЕ СВЈЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИMA

Данас, на Свјетски дан без дуванског дима, позивамо све грађане да направе корак ка здравијој будућности - прекините пушење и мотивишите младе да никада не почну! Ове године данашњи дан се обиљежава под слоганом “Заштитимо дјецу од од утицаја дуванске индустрије”.

Опширније...

Предавање о превенцији меланома у Дому здравља

У петак је у Дому здравља организовано предавање у склопу кампање Еуромеланома која се током маја и јуна обиљежава у цијелој Европи. Пацијентима је приказан снимак о значају превенције и раном откривању малигних промјена на кожи. Такође присуствовали су пацијенти који су имали малигне промјене на кожи и подијелили своја искуства.

Опширније...