ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ COVID-19

На основу одлуке републичког стаба бр. 91 од 08.07.2021. године, успоставља се нови модел вакцинације против COVID-19 и то у времену од 7 до 19 часова радним даном, а суботом од 7 до 15 часова. Вакцинација у периоду од 7 до 15 часова, радним даном, обавља се у вакциналном пункту- лијева страна централног објекта Дома здравља. За вакцинацију од 15 часова радним даном грађани се требају јавити на тријажу гдје ће добити смјернице гдје и како ће се вакцинисати. Вакцинација суботом се обавља преко службе хитне помоћи од 7 до 15 часова, те се грађани требају јавити дежурној екипи .Такође, именован је и мобилни тим за вакцинацију грађана који су непокретни. Број грађана који ће бити вакцинисани зависиће од дозначеног броја вакцина од стране Института за заштиту здравља Републике Српске.

Супервизијска посјета у Центру за заштиту менталног здравља

Супервизијска посјета у Центру за заштиту менталног здравља везано за едукацију рада са дјецом и адолесцентима.

Супервизији су присуствовали професор др Мира Спремо субспецијалиста дјечије психијатрије, доцент др психолог Татјана Марковић Басара и Александра Дејановић виша мед. сестра те испред наше установе Греб Радмановић др Сања спец. психијатар, психолог Жељка Стевановић и Јелена Јанковић.

У Дому здравља вакцинисано 70 особа преко 65 година вакцином Синовак


Данас је у нашем Дому здравља вакцинисано 70 особа преко 65 година вакцином Синовак, без нежељених ефеката.

До сада смо вакцинисали 409 лица преко 65 година. Имунизација становништва тече одређеном динамиком испоруке вакцина од стране Института.

Опширније...

Пријављено 1291 лица преко 65 година за вакцинацију

До сада је пријављено 1291 лица преко 65 година, од тога је вакцинисано 339 особа, од којих је 15 примило и другу дозу.

У току ове седмице настављамо са имунизацијом у којој ћемо вакцинисати 70 лица, а 60 ће примити другу дозу вакцине Спутњик В.

Опширније...

Наставак вакцинације

Данас је у нашем Дому здравља вакцинисано још 60 лица старијих од 65 година вакцином AstraZeneca.  Сутра настављамо са још 60 особа, а у петак је прва ревакцинација вакцином Спутњик В.

Апел

1. Пацијенти са респираторним сметњама (кашаљ, цурење из носа, бол у грлу и температура, краткоца даха идр) прегледају се у АРИ амбуланти у периоду од 07-11 часова.
2. Пацијенти Covid позитивни (редовне контроле и погоршања) се прегледају у Ари тракту у периоду од 11-13 часова.

Овим путем апелујемо на све да се придржавају епидемиолошких мјера дистанце и дозвољеног броја особа у затвореном простору. Поштовањем тријаже чувамо здравље свих вас као и нашег особља

Вакцинација

У претходној седмици вакцинисали смо 90 лица старијих од 65 година вакцином Фајзер.

Имунизација тече у темпу диктираном количином доспјелих вакцина у нашу Општину.

До сада пријављено је 1156 особа старијих од 65 година за имунизацију што представља 36% лица ове популације у нашој Општини.

Вакцинација

Захваљујемо се власнику Маркета АС господину Љуби Симић јер је партнер наше имунизације и донира пригодан поклон вакцинисаним лицима, такође компанији Тропик која је данас нашим становницима приредила освјежење уз кратак предах након вакцинације.
До сада смо укупно вакцинисали 120 лица компонентом I Спутњки В вакцине без нежељених ефеката. Наредне седмице насатвљамо процес имунизације те право на вакцину остварују лица која су позвана од стране надлежног тима и планирана редослиједом својих пријава у тиму породичне медицине.

Опширније...

Данас смо наставили са имунизацијом још 40 особа старијих од 65 година.

Дом здравља се овом приликом захваљује Маркету АС на донацији пакета за освјежење за вакцинисане становнике. Такође, захвални смо руководству Центру за спорт и културу на издвојеном времену и помоћи запосленог ове установе и руководству Средњошколског центра Челинац што су нам уз сагласност родитеља на располагање дали три ученика медицинске школе који су овом приликом имали могућност да учествују у процесу имунизације. На овај начин усвојили су одређена знања о вакцинацији али и волонтерски помагали становницима наше Општине да на сигуран начин обаве своју могућност за имунизацијом.

Опширније...

Вакцинисано је 40 лица старости преко 65 година

24.03.2021. године у Дому здравља Челинац вакцинисано је 40 лица старости преко 65 година.

Имунизација је протекла у доброј организацији те се процес одвијао без и једне нежељене реакције на вакцину Спутњик В. Захваљујемо се грађанима на одазиву и стрпљењу. Очекујемо наставак кампање у четвртак и петак ове седмице. Имунизацијом становништва, заједничким снагама се боримо против пандемије вирусом корона те апелујемо на све да се придржавају препоручених епидемиолошких мјера.

Обавјештавамо пријављене становнике на вакцинацију да тренутно имамо преко 700 лица који су се изјаснили о жељи за имунизацијом. Процес се одвија динамиком којом се испоручују дозе вакцина нашој установи од стране Института те обавјештавамо да ће ове седмице бити вакцинисано 120 лица, а процес настављамо наредне седмице.

Опширније...