Здравље зуба

ЗДРАВЉЕ ЗУБА УТИЧЕ НА ПЛОДНОСТ

      Лоше здравље зуба и зубног меса има негативан утицај на зачеће као и за гојазност, показала су најновија истразивања. Научници вјерују како је узрок за то присуство упала у усној шупљини. На основу података, жене које имају проблема са болести зубног меса су успијевале затруднити након 7 мјесеци, у односу на уобичајени просјек од 5 мјесеци. Истразивање је проведено на 3500 зена. Болести зубног меса као и самих зуба су већ повезане са већим ризиком за развој болести срца, шећерне болести (дијабетес) типа 2, ко и за спонтани побачај. Мускарци са истом проблематиком здравља зуба и зубног меса често имају смањен број сперматозоида.

Опширније...

Задње новости

ПРОЈЕКАТ “ЗДРАВЕ ЗАЈЕДНИЦЕ”

Пројекат финансиран од стране Швицарске амбасаде а имплементиран од стране Института за популацију и развој прво је започео у општини Челинац од 11 Локалних заједница из Републике Српске које су дио пројекта.

Опширније...

Моје здравље, моје право - акција поводом Свјетског дана здравља

Поводом јучерашњег Свјетског дана здравља, данас смо, у сарадњи са Средњошколским центром и Црвеним Крстом искористили прелијеп сунчан дан на шеталишту у Челинцу да се бавимо превенцијом.

Опширније...

Моје здравље моје право

Здрав стил живота је најбоља инвестиција за будућност!

Опширније...

mzrs
čelinac
fzors