ИНФОРМАЦИЈА

• ПАТРОНАЖНЕ ПОСЈЕТЕ: све породиље регистроване у нашој амбуланти Гинекологије могу остварити патронажне посјете након порода. Посјета медицинске сестре и њено искуство могу вам помоћи у првим данима након порода и ублажити изазове са којима се сусрећете. Оствари своје право на патронажну посјету заказивањем у служби Гинекологије директним доласком или путем телефона.

• ШКОЛА ЗА ТРУДНИЦЕ: школа за труднице у ДЗ Челинац је организована од 2016 године за све труднице регистроване за нашег гинеколога али и за друге без обзира на регистрацију код матичног специјалисте.
• пријавите се за школу за труднице директно у служби , телефоном или онлајн преко фб странице Дома здравља. Школом за труднице упознајете се са мајчинством, дружите се са другим трудницама, учите технике дисања у трудноћи које ће вам помоћи у дану порода, учите вјежбе за маме и бебе али и плес за маме и бебе. Трудноћа и пород су лакши и безбрижнији уз школу за труднице. Детаљне информације о трајању школе као и организацији и програму можете добити од надлежног медицинског техничара у служби Гинекологије. Пожељно је присуство и брачног друга.