Министарство здравља и социјалне застите Републике Српске

Поштовани здравствени радници,

Ових дана суочавамо се са изазовом појаве новог вируса корона у Републици Српској, који ћемо, надам се, заједничким снагама, успјешно пребродити.
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске препознаје и цијени напоре, које даноноћно улажете, како бисмо на најбољи могући начин заштитили здравље становника Републике Српске.
Наши епидемиолози, инфектолози, микробиолози, доктори породичне медицине и сви здравствени професионалци, који су укључени у епидемиолошки надзор, показали су висок степен професионализма и посвећености послу у најбољем интересу наших грађана.
Чланови Координационог тима за планирање, спровођење и праћење активности у Републици Српској у вези са појавом новог вируса корона већ више од мјесец дана напорно раде на јачању капацитета за одговор на ову ситуацију, што се сада потврђује да смо на добром путу.

Институт за јавно здравство Републике Српске, Универзитетски клинички центар Републике Српске, а ових дана и Дом здравља Бањалука и Дом здравља Челинац улажу максималне напоре и раде појачаним капацитетима како би на најбољи начин одговорили на новонасталу ситуацију.
У име Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске на томе вам се искрено захваљујем и наставићемо да вам пружамо снажну подршку у даљим изазовима, који су пред нама.
Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске