Састанак са начелником општине Челинац!

1У сриједу 22.08.2017. године у просторијама Дома здравља "Свети Врачеви" Челинац, одржан радни састанак на коме су присуствовали начелник општине г. Момчило Зељковић са сарадницима из сектора финансија и привреде друштвене дјелатности. Делегацију Дома здравља су чинили: директор др сци. др мед. Купрешак Драшко, секретар г Јаничић Драшко, рачуновођа госпођа Верица Топић, те замјеница предсједника управног одбора госпођа Свјетлана Вуковић.
У конструктивној атмосфери размјењивани су ставови и аргументи на теме од стратешког значаја за развој здравствене заштите на општини Челинац. Испољен је висок степен разумјевања по многим, а посебно на теми измјене Правилника о систематизацији радних мјеста са идејом да се дизајнира организациона структура која је оптимална да може да пружа 24 сатну здравствену заштиту високог квалитета а да је она уравнотежена са економским потенцијалима установе. Такође, разматране су и теме преласка пословања

Дома здравља на трезорски модел у контексту дефинисања неопходних активности као и прецизирања улога у том новом контексту пословања са циљем да се омогући брз и ефикасан проток финансијских средстава која не би реметила пословне процесе која су у здравству веома специфична (набавка медицинског и немедицинског материјала, поправке и др.) као и наглашавање финансијске одговорности у датом процесу који би требао да буде крајња резултанта. Отворене су и теме редефинисања имовинских односа за теренске амбуланте са закључком да се јасно иде у тај процес са циљем да се усагласе са законским оквирима. Начелник је информисан и о поступку набавке санитетског возила у склопу пројекта ХСЕП који се реализује у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС.
Након радног дијела уприличен је обилазак просторија Дома здравља Челинац у којем су изнијете све похвале на досадашње напоре руководства да се подигне ниво здравствене заштите за грађане општине Челинац.