Посјета ЦМЗ-а и корисника ученицима средњих школа

141016Одржан час о важности менталног здравља
У оквиру активности посвећених обиљежавању Свјетског дана менталног здравља представници Центра за ментално здравље Челинац и корисници Удружења „Заједно“ из Бањалуке посјетили су Средњошколски центар Никола Тесла у Котор Варошу и Средњошколски центар Челинац у Челинцу.
Час посвећен менталном здрављу имао је за циљ упознавање ученика са појмовима ментално здравље и поремећаји у менталном здрављу кроз искуства и личне приче корисника.
„Жељели смо да пошаљемо поруку да нико није имун на ментални поремећај и да се у неком тренутку живота свакоме може десити.

Уз редовне контроле, узимање терапије, разговоре са стручњацима и подршку породице и друштва, ми функционишемо и живимо као и сви остали људи. Важно је да млади људи то чују из прве руке како би се смањило етикетирање особа са поремећајима у менталном здрављу“, рекао је Дарко Вишић, корисник Удружења „Заједно“.
Посјетама су била обухваћена по два разреда из сваке школе, а ученици су показали завидно интересовање и емпатију за ову проблематику.
Средњошколци из Челинца су током седмице посјетили просторије ЦМЗ-а и на лицу мјеста се упознали са активностима које се споводе и пословима који се обављају.