ОТВОРЕНА СТОМАТОЛОШКА АМБУЛАНТА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „МИЛОШ ДУЈИЋ „ЧЕЛИНАЦ

071016У четвратк 29.09.2016 у 11:00 сати у присуству представника Дома здравља, којег заступа директор др сци. др мед. Купрешак Драшко, и директора Основне школе госп.Синише Беговића те представника локалне управе са начелником госп. Зељковићем на челу отворена је стоматолошка амбуланта.
Амбуланта је отворена са циљем да подигне ниво стаматолошке заштите школске дјеце и то не само основне школе „Милош Дујић“ већ дате услуге ће бити пружане и осталим ђацима основцима из основних школа из Јошавке и Укрине као и средњошколцима из Челинца.


Фокус рада стоматолошког тима биће на превентивним активностима и подизању здравствене културе са циљем да се ђаци поближе упознају са правилним хигијенским навикама које су претпоставка доброг оралног здравља.
Буџет за отварање стоматолошке амбуланте је обезбједио Дом здравља Челинац из властитих извора крећу се у висини од око 20 000 конвертибилних марака.
Овај пројекат је подржан и од кабинета начелника општине и представља прави примјер мултисекторске сарадње образовног и здравственог система на опште и јавно добро.
Амбуланта ће у почетку радити прву смјену од 07-15 часова а након тога ће бити анализирана потреба за измјеном режима рада.