ОБИЉЕЖАВАЊЕ СВЈЕТСКОГ ДАНА СРЦА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

280916Поводом овогодишњег обиљежавања Свјетског дана срца, у четвртак, 29. септембра 2016. године, Министарство здравља и социјалне заштите Вас позива да, у својим локалним заједницама, на тај дан, а у складу са Вашим могућностима организујете обиљежавање Свјетског дана срца за грађане Ваше општине. Овогодишња тема је „Оснажи свој живот“ и усмјерена је на комплетно становништво и њихову едукацију о превенцији кардиоваскуларних болести.
Поводом овог догађаја, фондација „Здравље и срце“ припремила је информативне летке које ће Вам бити достављени током наредне седмице.

Такође, овим путем Вас обавјештавамо да ће Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, представници Фондације „Здравље и срце“ и Дома здравља Бања Лука, у четвртак, 29.09.2016. године, од 12:00 х – 14:00 х организовати централну манифестацију у парку „Петар Кочић“ у Бања Луци гдје ће грађанима бити омогућено мјерење фактора ризика и упознавање са превентивним активностима.
Дом здравља „Свети Врачеви“ Челинац ће Свјетски дан срца обиљежити на Тргу, у центру града, мјерењем параметара здравља, дјељењем летака и пригодних поклона.